Otvoreno prvenstvo Zaječara do 8 godina crveni nivo, Teniski klub Euroclub Zaječar

Одличан ниво тениса најмлађих такмичара на ОП Зајечара до 8 година у ТК Ас Тимок

Отворено првенство Зајечара за дечаке и девојчице до 8 година, турнир црвеног нивоа из програма Tennis 10s, одржан је у суботу 19. фебруара 2022. године у Тениском клубу Ас Тимок, у оквиру календара Тениског савеза источне Србије. Турнир је одигран на паркету, у сали ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, и одигран је по правилима мини тениса, tenis 10s. Учествовали су такмичари из Београда, Ниша, Бора и Зајечара. Виђени су одлични мечеви и јако добра техника извођења основних удараца, за тај ниво такмичења.


Марко Ђокић из Црвене звезде је имао 5 победа, Никола Митић из нишког ТАЖ-а 4 победе. Али одличне мечеве и много победа остварила је и најбројнија и најмлађа, домаћа екипа АС Тимока.

Екипа у саставу Анђела Јовановић (AST), Дуња Аризановић (AST), Теодора Никодијевић (AST), Марко Ђокић (CZ) и Стефан Крстић (BOR) освојила је златне медаље. Сребрне медаље освојила је екипа: Ника Јевтић (AST), Никола Митић (TAŽ), Лука Савић (AST), Петра Тричковић (AST) и Павле Томић (AST). Резултат је био 15-10.


Детаљније Одличан ниво тениса најмлађих такмичара на ОП Зајечара до 8 година у ТК Ас Тимок
Otvoreno prvenstvo Zaječara do 8 godina crveni nivo, Teniski klub Euroclub Zaječar

Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy Belgrade

TK АС Тимок je добио похвале гостију за организацију турнира. Такође, клуб је на основу њихових интересовања али и својих потреба, оспособио нове судије и тренере. Ања Петковић је положила за Д лиценцу ТСС, и радиће са најмлађим полазницима у клубу, док је Милош Перић савладао курс за судије, и већ на свом првом званичном турниру у свом клубу показао да је Зајечар али и цео регион добио једног амбициозног, непристрасног тениског судију.Турнира је одигран по новом систему Тениског савеза Србије, а правилник можете видети овде. Издвојили смо за вас најважније детаље који се односе на турнире црвеног нивоа. Такмичења на ЦРВЕНОМ НИВОУ је за играче узраста од 6 до 8 година и у тимовима играју заједно дечаци и девојчице.

На ЦРВЕНОМ НИВОУ је екипно такмичење. Играчи се жребају у тимове и тимови се такмиче између себе. Вољом жреба играчи се деле у два тима, која се надмећу између себе. Играчи учествују у жребу и сами жребају у којем тиму ће играти. Тимови не морају да имају исти број играча.

Мечеви се играју на један тие бреак сет до 7. Победнички тим је онај тим чији су играчи освојили највише поена. Сваком тиму се сабирају поени које је освојио сваки играч из тима и добије се укупни збир поена које је један тим освојио. Тим који је освојио више поена је победник такмичења.


СИСТЕМ НАГРАЂИВАЊА ИГРАЧА

Играчи се награђују за своја достигнућа на такмичењима као и за њихов развој. Развојни пут играча посматраће се кроз табелу достигнућа и резултат ће бити забележен на заједничкој листи.

СИСТЕМ БОДОВАЊА ЦРВЕНИ НИВО

Играчи за учествовање добијају 50 поена и за сваки освојени поен у мечевима добијају по један поен за листу достигнућа.

ЛИСТА ДОСТИГНУЋА ИГРАЧА

Играчи скупљајући поене са такмичења прате свој развој на листи достигнућа.

Листа достигнућа има следеће нивое развоја играча:

КЛУБ 100 за освојених 100 поена и више КЛУБ 250 за освојених 250 поена и више КЛУБ 500 за освојених 500 поена више КЛУБ 750 за осовојених 750 поена и више КЛУБ 1000 за освојених 1000 поена и више.

За достизање сваког нивоа играч ће бити награђиван од стране Тениског савеза Србије за свој успех.

Када играч прелази са црвеног на нараџасти ниво и са наранџастог на зелени ниво, не преноси бодове са нижег нивоа већ почиње такмичење на вишем нивоу без поена.

Прочитајте последњу Evolution листу достигнућа, објављену 24. јунa 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *