Ognjen Jovanović – trener koji uspešno spaja juniorski i profesionalni tenis – Mali igrači ćaskalica

Iskoristili smo praznične dane da razgovaramo sa Ognjenom Jovanovićem, glavni trener PREMIUM tima i člana profesionalnog trenerskog tima Miomira Kecmanovića.


Mali igrači: Kako uspevate da „sastavi“ sve svoje obaveze?

Ogi: Jednostavno, radim neumorno i kontinuirano. Ono što bi na početku hteo da kažem je da ništa od sve ovo što se dešavalo u 2023 ne bi bilo izvodljivo bez trenerskog i menadžerskog tima Teniskog kluba Premium. Sjajni su momci, Srdjan Jovanović – menadžer tima i treneri Luka Živojnov, Aleksandar Marković i Jakov Travica, posvećeni, i ponosam sam i neizmerno zahvalan na sve što smo zajedno postigli prošle godine.


Mali igrači: Imate fantastičan PREMIUM tim u Beogradu….

Ogi: Da, imamo tim do 12 godina – Milica Antić, Natalija Antić, Dunja Maljević i Mattia Zanetti, kao i tim do 16 godina – Mattia Aiassa, Miloš Sretenović, Danilo Gruić, Marko Nešić, Mihajlo Stojiljković, Andrej Kitchoukov, David Teofilović, Miloš Skorić, Roko Zahirović, Max Zonta, Andrea Pratljačić, Jovana Uzelac, Tina Miletić, Izabela Relton, Marya Yemshanova i Mila Spasojević.


Mali igrači: Stvorili ste lepo okruženje i uslove za rad…

Ogi: Prošli smo mnogo toga gradeći ovaj tim još od 2015 godine i mogu reći da smo svake godine bolji i kompletniji. Uspostavili smo pravila tima, upućujemo roditelje i igrače u sve tajne teniske igre, stvorili smo radnu atmosferu, disciplinu i svest o važnim stvarima u svetu tenisa.

Premium tim u vreme corone

Investirali smo vreme, energiju i sve naše znanje kako bi napravili i realizovali kompletan trenažni i takmičarski program kroz celu godinu. Ono što bi izdvojio, pored redovnih treninga i zajednička turnirska putovanja, jeste kamp koji smo realizirali u Splitu u saradnji sa TK Pomak. Dobra iskustva u realizaciji ovog kampa nas motivišu da ponovimo to iskustvo. Organizujemo drugi kamp u Splitu u toku marta 2024.


HIGH PERFORMACE KAMP SPLIT 2024

Polazak 09.03 u 07h ispred Teniskog kluba

Kamp poinje 10.03 I završava se 15.03 polaskom za Losinj za igrače I igračice koje igraju TE U16, za igrače koji ne idu na turnir, kamp se završava 17.03 polaskom nazad kući.

U kamp je ukljuceno –Prevoz do Splita i nazad

Smeštaj u hotelu u centru Splita

4-5 sati tenisa dnevno

2x 1h fitness treninga dnevno

30  min stretching

Svakodnevne radionice sa trenerima

Doručak u sklopu smeštaja. Catering za igrače u sklopu trening centra

U slucaju kiše, obezbedjeni su treninzi u hali.

Maksimalan broj učesnika kampa je 8!

Cena kampa za igrače koji ostaju od 09.03 do 15.03 i nastavljaju posle za Lošinj je 675e.

Cena kampa za igrače koji ostaju od 09.03 d 17.03 i posle se vracaju kuči je 875e.


Uspeli smo i da povećamo vozni park kluba koji nam omogućava da jednostavnije i lakše organizujemo sva timska putovanja.


Mali igračii. Član ste profesionalnog trenerskog tima Miomira Kecmanovića….

Ogi: Saradnja sa Kecmanovićem datira još od perioda kada je on stasavo i sazrevao u profesionalnog igrača u Beogradu.

Ognjen Jovanović i Miomir kecmanović – Banjica 2015

Kako je on dostizao svetske visine tako se gradio i sazrevao i naš odnos. Sada sam član trenerskog tima sa kojim Kecmanović saradjuje i radi i koji ga prati na turnirima. Pred Nove godine smo u Dubaiu odradili presison pripreme.

Tim Kecmanović – Dubai 2023 – pripreme

Ceo život sam sanjao da radim profesionalni tenis na najvećem mogućem nivou. Moj san se ispunio. Ogromno je zadovoljstvo i ogromna motivacija za dalji razvoj i napredak i meni kao trenera i svima nama kao tim. Saradnja sa teniserima iz svetskog vrha je nezmerno važna za mene i kao čoveka i kao trenera.

Maj 2021
Posle treninga sa Djokovićem, zajedno sa Nalbandianom, Ivanisevićem i ostatkom ekipe…

Mali igrači: Ipak vam je rad na razvojnom, juniorskom tenisu i te kako važan…

Ogi: I taj deo posla me neizmerno ispunjuje. Juniori u razvoju su „posebna priča“. Ima tu svega i svačega. Volim da radim sa mojim juniorima, volim da pratim njihov rast i razvoj, volim da gledam kako iz dana u dan postaju ne samo bolji teniseri, već pravi ljudi. To što kombinujem rad na juniorskom i profi tenisu je prednost za mene, jer promena dobro dolazi i svaki put dodjem svež i još motivisaniji za rad nakon te promene.


Mali igrači: Tvoji ciljevi za 2024 su…

Ogi: Ima ih nekoliko. Prvi je da sa uspehom produžimo da radimo zajedno ovo što smo počeli i ono ćime se bavimo. Drugi je da nađem kompletan lični balans između obaveza profesije i ličnog života. I treći je da pokrenem razvojnu priču u TK Premium, dečiji tenis je baza svega i voleo bih da uspemo da taj segment postavimo kao deo redovnog programa kluba.


Детаљније Ognjen Jovanović – trener koji uspešno spaja juniorski i profesionalni tenis – Mali igrači ćaskalica


ОгласиОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *