Ilija Ilić, Otvoreno prvenstvo Pančeva za dečake do 12 godina, Teniski klub Mladost Pančevo, Teniski centar Pop Court Pančevo

Портрет Илије Илића

Илија Илић (ТК Версус, 2009. годиште) је победник ОП Панчева, турнира 2. категорије до 12 година, одиграног у ТК Младост у Панчеву, у оквиру календара Тениског савеза Војводине. Честитамо!


Детаљније Портрет Илије Илића

Илија, какви су твоји утисци после освајања ОП Панчева и ко је најзаслужнији за твоје константно напредовање у игри?

Јако сам срећан и задовољан како сам одиграо турнир, нарочито у финалу против Крста Кривокапића. Потрудићу се да одиграм у оваквом ритму наредне турнире. Најзаслужнији за моје напредовање у игри су тренер Влада и кондициони тренер Марко. Највећу подршку ми пружа моја породица и деда.Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и другаре са којима тренираш?

Мој тениски клуб се зове Версус, клуб има халу у којој је подлога бетон, задовољан сам око услова које имам за тренирање у клубу.

Тренер ми је Влада Стојковић. Тренира ме већ пар година, јако сам срећан што је он мој тренер.

Што се тиче мојих тренинга углавном имам индивидуалне тренинге, а када имам са осталим играчима, то су Матеја, Елена, Јелена, Мitch, Стефан… Понекад будем на теренинзима млађих играча да бих им помогао да напредују, а то су из мог клуба Урош, Миа, Нина…Знамо да у Крагујевцу има доста добрих тенисера. Да ли имаш прилике да спарингујеш са њима?

Спарингујем са свима, у ситуацијама када  они не могу спарингујем са рекреативцима који играју одлично и који се међусобно такмиче.Шта је твој најјачи адут у игри?

Сервис и форхенд, али и све остале ударце волим, тако да не правим велику разлику када је у питању одабир ударца и моја жеља за победом.


Ilija Ilić, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Loptica Beograd

Да ли имаш неку посебну припрему пред турнир? Како проводиш време ишчекујући свој меч на турниру?

Ја сам увек спреман за турнир, једино вече пре турнира спремим себе размишљајући о мечу и својој игри. Испратим меч пре мог да бих знао када да кренем да се загревам, и зависи да ли сам цео дан на турниру или знам време мог меча.


Ilija Ilić, Otvoreno prvenstvo Pančeva do 10 godina zeleni nivo, Teniski klub Dinamo Pančevo
Илија Илић

Шта дубл чини специфичним и са ким волиш да играш дубл?

У дублу нема притиска као у синглу. Волим да играм дубл са доста мојих другара или другарица уколико је микс дубл али највише волим са играчем са којим се најбоље слажем на терену.


Где видиш себе за пар година? Какви су ти планови за предстојећу летњу сезону?

Видим себе у самом врху јуниорског европског и светског тениса, мислим на што боље резултате на турнирима. Моји планови за летњу сезону су да одиграм што више ЕТА турнира, у првој  половини сезоне ћу играти  U12 а после и неке турнире до 14 година. У наредних пар месеци играм ЕТА  турнире који су у Албанији, Швајцарској, Турској, Бугарској, Црној Гори и у Србији пар европских турнира.


Ilija Ilić, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Loptica Beograd

Која је твоја омиљена игрица?

Моја омиљена игрица је била PUBG, али више не играм игрице.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *