Marko Dragović, Dvoransko prvenstvo Srbije za dečake do 14 godina 2022, Teniski centar Novak Beograd, Teniski savez Srbije

Портрет Марка Драговића

Марко Драговић (TK ТАЖ Ниш, 2008. годиште) је пре недељу дана освојио титулу на Дворанском првенству Србије до 14 година, одржаном у ТЦ Новак у Београду. Марко живи у Подгорици, а определио се да игра под заставом Србије. У Црној Гори је Марко више година међу најуспешнијим такмичарима у свом узрасту. Налази се на 17. месту Tennis Europe ранг-листе до 14 година и на 132. месту листе до 16 година. У 2021. години Марко је освојио два Tennis Europe турнира до 14 година у синглу – у Подгорици и у Тирани, а још двапут је играо у финалу дубла – у Подгорици (до 16 година) и у Никшићу (до 14 година). Представљамо нашим читаоцима овог одличног младог тенисера!


Детаљније Портрет Марка Драговића

Марко, појавио си се „изненада“ и освојио титулу 🙂 ? Какви су ти утисци са Дворанског првенства Србије, који меч ти је био најтежи, и шта је највише допринело твом одличном резултату на првенству?

Утисци су одлични, организација тениског турнира је била одлична, најтежи меч је био у финалу против Алексе, и због игре а и због самог значаја финала. Највише су допринели свакодневни тренинзи и свакодневни труд.


Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, Balkan Tennis Camp

Који су твоји најзначајнији резултати на турнирима у Црној Гори?

Прошлогодишња титула на ТЕ до 14 година у Подгорици.


Aleksa Mirković, Marko Dragović, Aleksandar Bolić, Boris Bošnjaković, Dvoransko prvenstvo Srbije za dečake do 14 godina 2022, Teniski centar Novak Beograd, Teniski savez Srbije
Финалисти Марко Драговић и Алекса Мирковић са спортским директором ТСС-а Александром Болићем и са менаџером ТЦ Новак Борисом Бошњаковићем

Када си почео да тренираш тенис, и шта највише волиш у тенису?

Тенис сам почео да тренирам са 6 и по година, а у тенису највише волим то што је спорт у којем мораш да си комплетан у сваком сегменту.


Marko Dragović, Eminent Open 12, TK Eminent Podgorica Crna Gora
Победник Марко Драговић

Знамо да живиш у Подгорици а да си у Србији регистрован за Тениску академију Живковић из Ниша. Како су организовани твоји тренинзи, ко је твој тренер, са ким најчешће спарингујеш, и шта највише волиш да радиш на тренинзима?

Када сам у Србији, тренирам на ТАЖ-у, а када сам у Подгорици тренирам у Тениској академији Еминент. Тренирам од 3 до 4 сата тениса сваки дан, а кондицију у задње време сваки дан по сат времена. Мој главни тренер је Срђа Дашковић, а радим и са Љубом Челебићем и Игором Савељићем. Спарингујем са Миланом Ристовом, Ивом Лакић, Балсом Ђоковићем, Стефаном Ђоковићем, Андријом Којичићем, Вуком Вукићевићем, Павлом Маркусом и Петром Мирковић. Од играча из других клубова, најчешће спарингујем са Јованом Томовићем, Скендером Катаном и Иваном Аранитовићем. Када сам у Београду, често спарингујем са Огњеном Милићем. На тренинзима највише волим да играм поене.


Marko Dragović, Dvoransko prvenstvo Srbije za dečake do 14 godina 2022, Teniski centar Novak Beograd, Teniski savez Srbije

Можеш ли да упоредиш квалитет такмичарског тениса у својој конкуренцији у земљама бивше Југославије?

Нисам сигуран како бих то упоредио, али по Tennis Europe турнирима рекао бих да Црна Гора, Србија, Бугарска и Словенија имају најталентованије младе играче.


Skender Katana, Marko Dragović, BOŽIĆNI TURNIR 2022 U14, Teniski klub Crvena zvezda Beograd, Tennis Europe Junior Tour
Четвртфиналиста BOŽIĆNOG TURNIRA Скендер Катана и Марко Драговић, који се управо вратио са Christmas Cup-a у Москви

Да играш финале Вимблдона, са којим врхунским тенисером би волео да укрстиш рекет у том финалу? А на Ролан Гаросу?

Од старијих играча Вимблдон бих волео играти  са Новаком, а Ролан Гарос са Надалом. Од младих играча Вимблдон бих волео играти са Беретинијем, а Роланд Гарос са Циципасом.


Jovan Krivokapić, Marko Šavija, Marko Dragović, 11. Teniske Nade do 10 godina 2018, Trofej Beograda, Teniski klub Haron Beograd, Champions Bowl by Wilson
Марко Шавија, Марко Драговић и Јован Кривокапић

Колико пажње посвећујеш кондицији и како изгледа један кондициони тренинг?

Кондицију радим 5 пута недељно по сат времена у задње вријеме, вежбе су разноврсне и тренинг је јако тежак.


Marko Dragović, Dvoransko prvenstvo Srbije za dečake do 14 godina 2022, Teniski centar Novak Beograd, Teniski savez Srbije

Да ли успеваш да ускладиш све обавезе: спорт, школу и дружење, и како?

Школу сам до овог полугодишта завршавао редовно, сада ћу почети мање да идем и да се више фокусирам на тенис, за дружење се увјек нађе времена.


Tara Rašović, Marko Dragović, Otvoreno prvenstvo Podgorice do 12 godina, Teniski klub As Podgorica
Победници Тара Рашовић и Марко Драговић

Какви су ти планови у овој години, и који су твоји тениски снови?

Планови за ову годину су ми да освојим Европско првенство и да сам што боље рангиран на Tennis Europe. А тениски снови су ми да будем најбољи тенисер на свету.


И за крај: који је твој омиљени филм?

Мој омиљени филм је „Spiderman – No way home“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *