Портрет Тее Ковачевић

Теа Ковачевић (ТК Топако Београд, ТК Градишка, 2010. годиште) је пре неколико дана освојила први турнир у узрасту до 12 година у Србији – ОП Београда 2. категорије у TK Sergio No. 1. Теа је такође победница Државног дворанског првенства Босне и Херцеговине до 12 година, одржаног у Добоју. Теа Ковачевић је већ освојила 70 пехара, а нашим читаоцима Теа је позната и са међународног турнира „13. Тениске Наде“ за девојчице до 11 година, одржаног у јулу 2020. године у ТК Харон у Београду, где је играла у финалу. Теа је крајем 2019. године освојила престижни турнир у Сједињеним Америчким Државама „Little Mo“. У августу ове године је освојила међународни турнир PARIS BOWL by TEN-PRO у конкуренцији до 10 година, у организацији компаније TEN-PRO. Теа је иначе чланица ТК Градишка и живи у градићу Градишка на обали Саве. Са задовољством вам представљамо једну од најперспективнијих малих тенисерки из Републике Српске (Босне и Херцеговине)!


Детаљније Портрет Тее Ковачевић

Теа, знамо да си освојила много пехара до сада. Да ли би могла да издвојиш неколико њих који су ти најдражи?

Да, стварно сам их пуно освојила и сваки од њих има посебно мјесто у мом срцу. Најдражи пехари су ми из Мајамија, Париза и овај задњи из Београда.


Tea Kovačević, Lana Vasić, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 12 godina, Teniski klub Sergio No. 1 Beograd
Финалисткиње ОП Београда до 12 година у TK Sergio No. 1 Теа Ковачевић и Лана Васић

Због чега си се од свих спортова определила баш да тренираш и играш тенис? И ко је твој тениски узор?

Мој тениски узори су дефинитивно Новак Ђоковић и Ана Ивановић, и надам се да ћу имати прилике да их упознам.Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и клупске другарице?

Мој тениски клуб је мали, али имамо све потребне услове за добре тренинге. Имамо један вањски терен са шљаком и тениску халу са брзом подлогом.Шта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променила или поправила у својој игри?

Поред сервиса и веома јаког и прецизног форхенда, моја највећа тениска врлина је висок степен самопоуздања на мечу. Мислим да имам још пуно радити на кретању и брзини. Сматрам да је кретање веома битна ствар у тенису.Колико радиш на кондицији и ко је твој кондициони тренер?

Пошто већ дужи временски период тренирам два пута дневно, мој отац и тренер ријетко са мном ради кондиционе тренинге (једном, до два пута недјељно).


Tea Kovačević, Champions Bowl Serbia 2020, Champions Bowl Srbija 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd

Шта више волиш на турнирима: такмичење или дружење? Ко су твоје најбоље другарице из света тениса?

Ја сам веома фокусирана на мечеве када дођем на турнир и тек када завршим турнирски дан, онда уживам у дружењу са учесницама.

Имам доста другара и другарица из разних дијелова свијета. Ена Илић из Крагујевца, Ана-Марија Ребић из Загреба, Zoe Walkington из Енглеске, Куносић Зана из Тузле, Анастасија и Миа из Београда и још много њих…..Представи себе у пет речи….

Сматрам да сам одговорна, вриједна, упорна, позитивна и храбра особа.


  • Mala teniserka Tea Kovačević, Teniski klub Gradiška
  • Mala teniserka Tea Kovačević, Teniski klub Gradiška
  • Mala teniserka Tea Kovačević, Teniski klub Gradiška, Zoe Walkington

Како успеваш да ускладиш обавезе у школи са тренинзима и да ли ти остаје довољно времена за дружење и забаву? Да ли наставници имају разумевања за твоје повремене изостанке са часова због турнира?

Још увијек школу добро усклађујем са тренинзима и засада немам проблема.

У задње вријеме ријетко се дружим са пријатељима јер се плашим ове пандемије. Раније сам увијек слободно вријеме користила за дружење и забаву.

Наставници и школа имају разумијевање за моје одсуство због честих одлазака на турнире и пружају ми велику подршку. Ја сам веома популарна у својој школи због изузетних резултата које сам постигла.


Tea Kovačević, 12. Teniske Nade, Champions Bowl Serbia 2019, Champions Bowl Srbija 2019, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 12. teniske nade, TK Haron Beograd
Теа Ковачевић

Тениски сан Тее Ковачевић је?

Мој сан је да постанем најбоља на свијету!!!


Tea Kovačević, Cherry Cup Skopje 2020, Cherry Sport, ABC tennis club Skoplje
Теа Ковачевић постигла је велики успех, освојивши титулу у конкуренцији девојчица до 10 и до 11 година, а играла је и у финалу до 13 година! Теа је освојила и дубл у категорији до 13 година (партнерка јој је била Теона Андонова (13 година), која је Теу победила у финалу сингла до 13 година

Знамо да је незахвално планирати у овим тешким условима због пандемије вируса корона, али знаш ли  на којим турнирима ћеш учествовати у наредним месецима?

7. децембра наступам на турниру у Шпанији на академији Рафаела Надала и надам се да ћу до краја године успјети отићи на бар још један турнир Белгија – KIM CLIJSTERS или Њемачка – BORIS BECKER.


Tea Kovačević, PARIS BOWL by TEN-PRO, TEN-PRO Global Junior Tour

Какву музику слушаш? Имаш ли омиљену певачицу или певача?

Слушам разну музику, од народне до стране. Обожавам слушати Лепу Брену.


Tea Kovačević, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 12 godina, Teniski klub Sergio No. 1 Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *