SERBIAN GRAND PRIX, до 14г. за дечаке – Андреј најбољи на ТК Мастер и Shacham најбољи на ТК Classics (3 кат.) – 30. и 31.07.22.

SERBIAN GRAND PRIX, турнир 3. категорије за дечаке до 14 година (некадашњи „швајцарац“), игра се 30. -231. јула 2022. године у ТК Мастер и у ТК Classics, у оквиру календара Тениског савеза Београда. Игра се на шљакастим теренима. Будите уз Мале играче!

Драги читаоци, молимо вас да услед нове организације рада нашег сајта, од сада информације, слике и резултате са турнира шаљете на број 📞 +381 61 665 4861. Приликом слања молимо вас наведите са ког турнира шаљете слику, и ко су деца на сликама.

Детаљније SERBIAN GRAND PRIX, до 14г. за дечаке – Андреј најбољи на ТК Мастер и Shacham најбољи на ТК Classics (3 кат.) – 30. и 31.07.22.

Огласи


Teniski klub Master logo

ТК МАСТЕР:

Победник турнира у Тк Мастер је Андреј Лујић. Другопласирани је Марко Брекић.

Резултати сва 4 одиграна кола:


Teniski klub Classics Beograd

ТК CLASSICS:

Победник турнира је Shacham Dor, другопласирани су Urman Shtivi ONeal и Карољ Вербић.


SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.