Зана најбоља у TK Winner, а Срна најбоља у TK Master – SERBIAN GRAND PRIX, ТK Winner ТК Мастер – Београд, девојчице 12 год, 3. кат, 09-10.4.22.

SERBIAN GRAND PRIX, турнир 3. категорије за девојчице до 12 година (некадашњи „швајцарац“), игра се 09. и 10. априла 2022. године у TK Winner и ТК Мастер , у оквиру календара Тениског савеза Београда. Турнир у Winner-у се игра у хали Дреник у улици Панчевачки пут 69; од Панчевачког моста ка Панчеву, 5. семафор лево, на шљакастим теренима и у ТK MASTER на Новом Београду. Пратите турнир са нама!


Зана Перић, победница турнира у TK Winner

Срна Кесер, победница турнира у TK Master.

Детаљније Зана најбоља у TK Winner, а Срна најбоља у TK Master – SERBIAN GRAND PRIX, ТK Winner ТК Мастер – Београд, девојчице 12 год, 3. кат, 09-10.4.22.

Огласи


РАСПОРЕД МЕЧЕВА – TK Winner -НЕДЕЉА 10.04.2022

РАСПОРЕД МЕЧЕВА – TK MASTER -НЕДЕЉА 10.04.2022

Мила Половина и Николина Пешић одиграле су први меч на турниру у TK Winner

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy Belgrade
Оглас

⌛ 9.4.2022.

Коначни резултати TK Winner:

Коначни резултати ТК Master:


Списак учесница:

Просечан ранг учесница: 53,05

 

Једно мишљење на „Зана најбоља у TK Winner, а Срна најбоља у TK Master – SERBIAN GRAND PRIX, ТK Winner ТК Мастер – Београд, девојчице 12 год, 3. кат, 09-10.4.22.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Једно мишљење на „Зана најбоља у TK Winner, а Срна најбоља у TK Master – SERBIAN GRAND PRIX, ТK Winner ТК Мастер – Београд, девојчице 12 год, 3. кат, 09-10.4.22.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.