TSS Tour, serija juniorskih i seniorskih turnira sa novčanim nagradama, Teniski savez Srbije

Серија јуниорских и сениорских турнира TSS TOUR почиње 30. маја

Радна група Тениског савеза Србије, коју је формирао председник ТСС Мирко Петровић, у сарадњи са Стручним и Такмичарским одбором, донела је одлуку да организује серију јуниорских и сениорских турнира TSS TOUR, која почиње 30. маја 2020. године.

С обзиром да се АTP, WTA, ITF и Tennis Europe турнири неће играти до 31. јула, Тениски савез Србије је одлучио да на овај начин помогне српским играчима да превазиђу ситуацију у којој се налазе. TSS TOUR се игра уз подршку најбољег светског тенисера Новака Ђоковића, а велику помоћ у реализацији идеје пружио је српски тенисер Данило Петровић.

С обзиром да се наш сајт не бави сениорским тенисом, више детаља о серији професионалних сениорских турнира са новчаним наградама под називом TSS TOUR, можете пронаћи овде. Додајмо да серија од 6 турнира у конкуренцији сениора почиње 30. маја 2020. Фонд награда за мушкарце износи 2.550,00 евра, за жене 1.835,00 евра. Мастерс 8 најбољих играча ће бити одигран од 14. до 16. августа 2020. на теренима Тениског центра Новак.

⌛ 26.5.2020. 11.51 h

У конкуренцији јуниора биће одиграна 3 турнира и Мастерс (најбољих 8 играча и играчица) у конкуренцији до 12, 14, 16 и 18 година. Ова 3 турнира су А категорије и бодују се за ранг-листу Тениског савеза Србије. За турнире до 12 година (у ТК ЖАК у Сомбору) и до 16 година (ТК Ђукић у Београду), који почињу 30. маја, већ се можете пријавити у одељку за пријаву на сајту ТСС. Место и клубови у којима ће бити одржани турнири објављени су у календару Тениског савеза Србије на овом линку, а Мастерс ће се играти од 17. до 19. јула 2020. године у ТК Новак у Београду.


Детаљније Серија јуниорских и сениорских турнира TSS TOUR почиње 30. маја

Поред ове серије турнира, ТСС ће регионалним савезима препустити организацију турнира у свим категоријама, а број турнира зависи од процене сваког регионалног савеза о броју турнира. Војвођански тениски савез је објавио календар летњих турнира ВТС за 2020. годину.

Teniski savez Srbije logotip, TSS logotip

ВАЖНА НАПОМЕНА:

Тениски савез Србије ће издати ОБАВЕЗУЈУЋЕ УПУТСТВО О МЕРАМА ЗДРАВСТВЕНЕ БЕЗБЕДНОСТИ ЗА ВРЕМЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ТУРНИРА.

Тениски савез Србије ће пратити одлуке које доносе ITF и Tennis Europe, и у случају да дође до новог одлагања почетка такмичења реаговаће организацијом турнира и за тај период. На Малим играчима ћемо наравно пратити ове турнире, као и друге турнире регионалних савеза, и радујемо се што је дошло време да се мали тенисери поново такмиче!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *