Српски Вимблдон 2021

На централном терену „Новак Ђоковић“ у Мачванском Прњавору од 1. до 7. августа 2021. године одржан је 9. традиционални јуниорски турнир Prnjavor Open 2021. Учешће је узело преко 20 тенисера у обе категорије. По свему виђеном турнир оправдано носи епитет једног од најлепших јуниорских турнира у Србији. Игра се на трави, због чега га зову и „српски Вимблдон“, али у духу српске традиције. Турнир у Прњавору не игра се у оквиру календара ТСС нити регионалног савеза.


Детаљније Српски Вимблдон 2021

Турнир је отворен дубл мечевима. У мушком дублу победници турнира су Лазар Цвејић и Димитрије Кулезић, који су савладали Уроша Видаковића и Стефана Павловића. У женском дублу шампионске су Миа Пушкаревић и Теодора Павловић, које су у финалу победиле Валентину Петровић и Елену Поповић.

Последња четири дана турнира играни су мечеви у синглу – пуно неизвесних мечева пуних преокрета. Одличан тенис приказали су мушкарци у великом финалу – после скоро 2 сата игре титулу је однео Лазар Цвејић из Шапца, док је вицешампион Урош Видаковић из Прњавора.У женској конкуренцији турнир је био пун неизвесности; сензацију су направиле тенисерке које су ниже рангиране, победивши прве и друге носиоце турнира, али то није било довољно да се пласирају у велико финале. Вицешампионка турнира је Андреа Гарабиљевић, која је дала све од себе у финалном мечу, са друге стране имала је шампионку овогодишњег турнира Мију Пушкаревић, која је одлично отворила меч и повела са 1:0 у сетовима, у другом сету Гарабиљевићева је играла офанзиван тенис, али то није било довољно да се меч одведе у трећи сет. Титула у женској конкуренцији заслужено одлази у руке Мије Пушкаревић која је пореклом из Србије, али живи у Немачкој и бави се професионално тенисом.Овогодишњи турнир обележила су и два члана омладинске школе тениса Тениског клуба Младост који су добили пропусницу за учешће, дечак Стефан Павловић и девојчица Теодора Вујиновић; иако имају само 10 година, борили су се и стицали искуствo против старијих тенисера и приказали су одличан тенис.

Juniorski turnir Prnjavor Open 2021, TK Mladost Mačvanski Prnjavor
Мали тенисери ТК Младост из Мачванског Прњавора

Овогодишњи Prnjavor Open одржан је на вишем нивоу него претходне године, првенствено по квалитету тениса, тенисерима који су дошли из различитих крајева. Трофејима који су специјално израђени за овогодишњи турнир, скупљачима лоптица, бољим амбијентом и бољом инфраструктуром, с обзиром да је травната подлога у питању играчи су били презадовољни тереном и његовим стањем. ТК Младост се сваке године труди да турнир подигне на виши ниво него претходне – ове године је турнир можда и најбољи до сада у свим сегментима. За овакав догађај потребно је много људи у организацији да би све функционисало по правилима, и клубу је част и задовољство што је угостио тенисере, публику и све љубитеље спорта. Сви су подједнако заслужни што је све протекло у најбољем реду: скупљачи лоптица, волонтери, судије, супервизор – истичу из клуба. Као и сваке године, на церемонији доделе трофеја клуб се захвалио спонзорима и свим људима који су несебично дали допринос његовом одржавању.


Mia Puškarević, Andrea Garabiljević, Lazar Cvejić, Uroš Vidaković, Juniorski turnir Prnjavor Open 2021, TK Mladost Mačvanski Prnjavor
Финалисти Миа Пушкаревић, Андреа Гарабиљевић, Лазар Цвејић и Урош Видаковић

По свему виђеном турнир оправдано носи епитет једног од најлепших јуниорских турнира у Србији. Ово је једини спортски догађај у Прњавору током читавог лета, и ТК Младост је част и задовољство бити део белог спорта у мањој средини и имати прилику да покаже да уз много рада и труда може да стане раме уз раме са осталим клубовима из великих градова. Клуб највише пажње посвећује управо деци, јер они  су суштина ове приче. Ко би могао замислити пре 4 године да ће се у Прњавору играти тениски турнир, да ће учествовати професионални играчи.

„Уз велики напор, рад и труд све је могуће,“ истиче председник Тениског клуба Младост Дејан Васић. Клуб из Мачванског Прњавора броји 76 малих играча различитог узраста.


Juniorski turnir Prnjavor Open 2021, TK Mladost Mačvanski Prnjavor
Церемонија доделе пехара – Вимблдон у духу српске традиције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.