Marko Maksimović, Fatih Šišić, Amar Huseinovik, Filip Stojanovski, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14

Тенисери Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније на Развојном ITF/Tennis Europe U14 турниру у Турској

У Анталији у Турској је у току други од два Развојна турнира за дечаке и девојчице до 14 година (ITF/Tennis Europe 14 & Under Development Championships), у организацији Светске тениске федерације (ITF) и Tennis Europe. Турнир траје од 2. до 8. марта 2020. године, а следеће недеље се одржава други турнир. Овај турнир је затвореног типа, и на њему учествује 42 деце из 15 мањих земаља, са мање развијеном тениском традицијом. После једнодневног тениског кампа, одржавају се турнири затвореног типа.

Ови турнири одржавају се од 1996. године, и помажу деци из мањих земаља да стекну међународно искуство на јаком турниру. На оваквим турнирима су учествовали Викторија Азаренка, Симона Халеп и Григор Димитров. Руководилац Развојног сектора ITF/Tennis Europe је Хрвоје Змајић из Хрватске.

Од земаља бивше Југославије, на турниру учествују деца из Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Косова*. Учесници турнира присуствују и часовима у оквиру Tennis Europe Junior School.

Из Босне и Херцеговине на турниру учествују Марко Максимовић, Фатих Шишић, Анастасија Игњатић, Асја Салкановић и селектор Исмар Салчиновић. Из Северне Македоније се такмиче Амар Хусеиновиќ, Нина Маринковиќ, Ана Стојановска и Филип Стојановски, а из Црне Горе Балша Ђоковић, Петра Мирковић, Тара Рашовић и Јован Томовић, а селектор је Иван Николић.

Детаљније Тенисери Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније на Развојном ITF/Tennis Europe U14 турниру у Турској

2. турнир

⌚ 12.3.20.  19.27 h

Фатих Шишић и Марко Максимовић, из Босне и Херцеговине освојили су титулу у дублу, победивши у финалу Македонце Амара Хусеиновиќа и Филипа Стојановског 6-2 4-6 10-5, а Марко Максимовић се пласирао у финале сингла, победивши Балшу Ђоковића из Црне Горе 6-4 6-0. Честитамо!

Марко је у финалу требало да игра против Молдавца Илије Казака, док су Фатих Шишић, Асја Салкановић и Анастасија Игњатић требало да се надмећу за 3. место, али је Tennis Europe прекинуо турнир, и отказао све турнире у наредних 6 недеља!


  • Marko Maksimović, Fatih Šišić, Ismar Salčinović, Bosna i Hercegovina, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14
  • Tara Rašović, Petra Mirković, Balša Đoković, Jovan Tomović, Ivan Nikolić, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14
  • Marko Maksimović, Fatih Šišić, Amar Huseinovik, Filip Stojanovski, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14
  • Marko Maksimović, Fatih Šišić, Denis Spahić, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14
  • Marko Maksimović, Fatih Šišić, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14
  • Marko Maksimović, Denis Spahić, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14

⌚ 11.3.20.  19.20 h

На другом турниру из серије ITF/Tennis Europe развојних турнира, одлично напредују учесници из Босне и Херцеговине и Северне Македоније.

У полуфинале сингла су се пласирали Фатих Шишић, Марко Максимовић, Асја Салкановић и Анастасија Игњатић из Босне и Херцеговине, као и Балша Ђоковић из Црне Горе. Честитамо!

У финалу дубла код дечака играће Марко Максимовић и Фатих Шишић против Македонаца Амара Хусеиновиќа и Филипа Стојановског.

На турниру MIKOM OPEN до 12 година који се игра такође у Анталији, у 3. коло су ушли Иан Болобан из Босне и Херцеговине и Ива Лакић из Црне Горе. Честитамо!10.3.20.  13.14 h

У Анталији је у току 2. турнир из серије ITF/Tennis Europe развојних турнира, и данас ће се играти мечеви 2. кола. Срећно свим учесницима из Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе!

Истовремено на турниру MIKOM OPEN до 12 година, такође у Анталији учествују победници Зимског првенства Босне и Херцеговине, Иан Болобан и Елена Стјепић. Срећно!

 

 


 

Резултати 2. турнира:

1. турнир

8.3.20.  11.00 h

Марко Максимовић је победник турнира, пошто је у узбудљивом финалном мечу победио саиграча из репрезентације Босне и Херцеговине Фатиха Шишића 7-6(1) 6-7(1) 6-4. Анастасија Игњатић из Босне и Херцеговине је освојила 3. место, а Македонац Амар Хусеиновиќ четврто. Честитамо!

У дублу су Македонци Амара Хусеиновиќ и Филип Стојановски победили, савладавши у финалу Фатиха Шишића и Марка Максимовића 7-6(4) 5-7 10-6, док су Анастасија Игњатић и Асја Салкановић из Босне и Херцеговине освојиле друго место, пошто су у финалу изгубиле од Бугарки Денчеве и Константинове 0-6 1-6. Честитамо!

Марко Максимовић је у полуфиналу победио 1. носиоца, Молдавца Илију Казака 6-2 6-0, док је Фатих Шишић победио Амара Хусеиновиќа 6-1 6-4. Амар је у мечу за 3. место изгубио од Молдавца Казака 3-6 2-6, док је Анастасија Игњатић у борби за 3. место победила Молдавку Ангелину Мокану 6-2 6-0.

Marko Maksimović, Fatih Šišić, Ismar Salčinović, Bosna i Hercegovina, ITF Tennis Europe U14 Development Championships, ITF Tennis Europe razvojni turnir U14
Марко Максимовић и Фатих Шишић са селектором Босне и Херцеговине Исмаром Салчиновићем

6.3.20.  12.33 h

У синглу су на првом турниру најуспешнији Марко Максимовић и Фатих Шишић из Босне и Херцеговине и Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније, који су ушли у полуфинале. У конкуренцији девојчица се за пласман у полуфинале данас састају Македонка Нина Маринковиќ и Анастасија Игњатић из Босне и Херцеговине.

Резултати:

Извор:

Tennis Europe:

https://www.tenniseurope.org/news/132786/ITFTennis-Europe-Development-Championships-underway-in-Antalya

Тениски савез Македоније

http://www.mtftennis.mk/Default.aspx?news=b8bda2bf-e7b9-4dd5-9175-975d797215a8&type=&ln=3