Тениска фешта за најмлађе тенисере на „Спајдермен купу“ у ТК Елита у Инђији

Тениски клуб Елита из Инђије организовао је у недељу 11. октобра 2020. године први званични тениски турнир у Инђији, у оквиру календара Тениског савеза Војводине. Реч је о турниру црвеног нивоа за дечаке и девојчице до 8 година, из програма Tennis 10s.

Организатори из ТК Елита, клуба који ове године обележе 3 године рада, потрудили су се да то буде незабораван дан за малишане, и да уз тениско надметање турнир памте и по забави, уз Спајдермена, поклоне и целодневно дружење.


Девојчице и дечаци су били подељени у два тима: Плави и Црвени. Победио је Плави тим, а за најбоље појединце су проглашени Ђура Котур (ТК Елита Инђија, 56 поена), Лена Кукић (ТК Сајмиште Нови Сад, 54 поенка), Филип Баричак (TК Елита Инђија, 51 поен) и Тамара Драгичевић (ТК СОЛ 022, 49 поена. Честитамо!


Bogdan Obradović, Đuro Kotur, Spajdermen kup U8, OP Inđije za devojčice i dečake do 8 godina, Teniski klub Elita Inđija
Учесници Спајдермен купа са званицама и са организаторима из ТК Елита

Специјални гост турнира био је Богдан Обрадовић, потпредседник Олимпијског комитета Србије и бивши селектор Дејвис Куп репрезентације Србије. Уз њега, био је ту и селектор женске репрезентације Дејан Вранеш, као и бивши тенисери Дарко Мађаровски (најбољи инђијски играч у историји), Влада и Дејан Катић. Турнир су својим присуством увеличали и представници Општине Инђија и Српске православне цркве. Организацију турнира помогли су и спонзори: Mega plast (производња играчака, генерални спонзор), Komex (дистрибутер тениске опреме Tecnifibre), Maria Partel (ресторан), ЈП Инђија пут и Савез спортова Општине Инђија.


Детаљније Тениска фешта за најмлађе тенисере на „Спајдермен купу“ у ТК Елита у Инђији

Тениски клуб Елита чине 4 тренера, 60 малих тенисера узраста од 4 до 14 година, али и родитељи и пријатељи клуба, који заједнички раде у интересу деце и клуба. На челу тима тренера је Милан Котур, бивши тенисер и човек који улаже огромну енергију да тениски спорт у Инђији подигне на далеко виши ниво. Људима из клуба велику помоћ у раду пружа и Дејан Вукојичић, координатор за програм tennis’10s у Тениском савезу Србије.


После турнира замолили смо за кратке изјаве Богдана Обрадовића, потпредседника Олимпијског комитета Србије и бившег селектора Дејвис куп репрезентације Србије, и Милана Котура, главног тренера у ТК Елита.


Богдан Обрадовић је рекао да је са великим задовољством дошао у Инђију, и да је приметио велики ентузијазам људи из клуба и завидан ниво тениског знања деце. Истакао је и да су овакви турнири најбољи начин да у српски тенис уђе што више деце и да се поново постигне масовност. Господин Обрадовић је предложио организаторима да размисле да следеће године турнир понесе назив по неком српском јунаку (на пример, по Краљевићу Марку) 🙂Главни тренер у ТК Елита Милан Котур је захвалио свим организацијама и појединцима који су допринели да се турнир одржи, и представио нам је досадашњи рад клуба и укратко изложио амбициозне планове за будућност. Желимо младом и полетном тренерском тиму ТК Елита да остваре планове, и да што више малих Инђијаца узме рекет у руке!Разговоре водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *