Тениске и остале приче са… Зораном Бодићем Бодом

Серију разговора „Тениске и остале приче са…“ настављамо 5. епизодом – разговором са тениским тренером Зораном Бодићем Бодом, који ове године обележава 40 година рада. Почео је у ТК Партизан, радио у Рекет клубу и данас у ТК Форхенд. Зоран Бодић Бода своју тениску и животну филозофију преноси бројним генерацијама тенисера. У 5. деценији рада није се плашио да започне нову фазу рада, уз млађе колеге Григорија Брковића Гришу и Александра Трифуновића Трифкета. У првом делу разговора (негде до 5. минута) причали смо о организацији рада у новооснованом ТК Форхенд у Винчи, а после тога о почецима његовог тренерског рада.

Зоран Бодић Бода почео је да ради као тениски тренер у ТК Партизан, у пролеће 1980. године, и директор му је био Бранислав Бане Вучетић, од којег је много научио. Велики утицај на њега имао је и Бата Игњашевић, који је такође био један од руководилаца у Партизану. Затим је господин Бодић више година радио на теренима у Звечанској (данашњи ТК Харон, а тада клуб није имао званичан назив), а од 2015. године у Рекет клубу.


Детаљније Тениске и остале приче са… Зораном Бодићем Бодом

Зоран Бодић Бода присетио се турнира одржаног 1993. године у ТК Партизан за децу до 12 година, на којем је учествовало преко 400 деце!?! (преко 250 дечака и 160-170 девојчица)   


Zoran Bodić Boda, Teniski klub Forhend Vinča Beograd
Тениски тренер у ТК Форхенд Зоран Бодић Бода обележава ове године 40 година рада

Ево о којим смо све темама разговарали:

10:56 Како поново постићи масовност у дечјем тенису?

11:53 Шта је то што представља највећу препреку да се људи одлуче да њихово дете уђе у такмичарски тенис?

13:33 Да ли је пре неколико деценија био другачији приступ родитеља читавој причи, да ли је ту неки поремећај у међувремену настао?

14:19 На који начин су успеси српских тенисера, посебно Новака Ђоковића, утицали на омасовљење тениса у Србији (тј. јесу ли утицали)?

17:25 Како би Зоран Бодић Бода посаветовао родитеље чија деца улазе у тенис – како да најбезболније прођу, да ли је могуће наћи неку равнотежу, да не „сагоре“ и дете и они?

21:58 О разлици између тренирања индивидуалног и екипног спорта


„Деца треба да слушају родитеље. Ово је породични спорт. Мора да постоји и повратни процес – родитељи морају да препознају оно што дете заиста жели. Ако то дете заиста жели, и слуша родитеље, онда ће у том склопу постићи највише што може. Ако нешто од те две ствари недостаје, колико год да је талентовано, колико год да жели, или колико год је послушно, неће постићи свој максимум. Зато је ово осетљива ствар.“


Желимо Зорану Бодићу Боди да још дуго настави да помаже бројним малим тенисерима да постану одлични тенисери и добри људи, и верујемо да ће родитељима и осталим тениским тренерима веома користити његова искуства и савети!

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица


Zoran Bodić Boda, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 14 godina, Teniski klub Top Ten Beograd, Teniski klub Forhend Vinča
Дете игра шах у ТК Форхенд са тренером Зораном Бодићем Бодом

Погледајте и остале епизоде нашег серијала разговора „Тениске и остале приче са…“:


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *