Aleksandra Đokić, Aleksandra Đokić, Helena Radman, Mihailo Topić, Vanja Nikolić, Lazar Luković, Tennis Europe Winter Cups, reprezentacija Srbije do 12 godina

Tennis Europe Winter Cups by HEAD, квалификације, Украјина и Чешка Република, девојчице и дечаци 12 година, 31.1-2.2.20.

Незванично дворанско првенство Европе, Tennis Europe Winter Cups by HEAD, ове године се одржава девети пут. Од 31. јануара до 2. фебруара 2020. године укупно 60 репрезентација играће квалификације у више држава, а најбоље две репрезентације из сваке групе учествоваће на финалном турниру од 14. до 16. фебруара у Чешкој Републици (дечаци) и у Великој Британији (девојчице).

Прошлогодишњи победници у конкуренцији дечака били су Чеси, који су у финалу победили Италију 2-1, док су код девојчице трофеј освојиле Рускиње, савладавши Бугарску 3-0.

 

Детаљније Tennis Europe Winter Cups by HEAD, квалификације, Украјина и Чешка Република, девојчице и дечаци 12 година, 31.1-2.2.20.

 

Репрезентативци Србије играће у групи Б у градићу Храдец на Ниси, у округу Либерец на северу Чешке Републике, са репрезентацијама Андоре, Чешке Републике, Мађарске, Луксембурга, Грузије, Бугарске и Белгије.

Наше девојчице играће у Групи Д у главном граду Украјине Кијеву, са репрезентацијама Италије, Молдавије, Турске, Белорусије, Украјине и Словачке. И дечаци и девојчице играће у хали, на тврдој подлози.

Репрезентативци Хрватске и Словеније играће у групи А у аустријском градићу Нојдерфлу, а девојчице из ових држава играће у групи А у чешком Раковнику.

Турнири се играју по принципу елиминације.

 

 

 

Прочитајте како је било прошле године, када су дечаци играли у Хрватској, а девојчице у Чешкој Републици. Дечаци су прошле године освојили 6. место у квалификацијама, а девојчице 7. место.

Ево извештаја из 2018. године, када су дечаци играли у Русији, а девојчице у Аустрији. Прочитајте извештај са Winter Cupa 2017. године за дечаке у Украјини (квалификације) и у Чешкој – када су наши дечаци освојили 7. место у Европи. Девојчице из безбедносних разлога нису учествовале на турниру у Турској (Анталија).

Погледајте извештај са Winter Cupa 2016. године у Чешкој и Русији, а ево како је било у јануару 2015. године у Турској.

 

 


 

 

? 2.2.2020.  20.27  h

Репрезентативке Србије освојиле су у Украјини 5. место, победивши репрезентацију Турске 2-1. Дечаци су освојили 6. место, изгубивши од селекције Белгије 0-3, пошто је Михаило Топић због болести морао да преда у синглу, а наша репрезентација је предала меч у дублу. Честитамо и девојчицама и дечацима на добром резултату и на великој посвећености приликом наступа у дресу репрезентације!

Дечаци су имали тај пех да је Лазар Луковић од петка имао температуру, а Михаила Топића је вирус ухватио већ у суботу, да би у недељу морао коначно да преда меч 🙁

Девојчице: У 1. мечу на 2. табли је вицешампионка Србије Александра Ђокић изгубила од Нехир Доган 3-6 7-5 3-6 (меч је трајао 2 сата и 32 минута). У другом мечу је првакиња Србије Душица Поповски победила Аду Кумру 6-1 6-2. У одлучујућем дублу Душица Поповски и Александра Ђокић су победиле пар Кумру/Токлу 6-2 6-4!

Дечаци: У 1. мечу на 2. табли вицешампион Србије Вања Николић је изгубио од Робина Стаса 6-7(4) 0-6. Првак Србије Михаило Топић је због болести морао да преда меч против Нанда Вандепелеа при резултату 0-5 у 1. сету. Меч у дублу није одигран.

Победници квалификационог турнира девојчица су Белорускиње, које су у финалу победиле Италију 2-1, а код дечака Чешка Република, која је победила Бугарску 2-1. Те репрезентације су се и пласирале на финални турнир.

 

 

 

? 1.2.2020.  18.10 h

Репрезентативци Србије победили су у Чешкој селекцију Андоре 3-0 у мечу за пласман од 5. до 8. места, док су девојчице савладале домаћина Украјину 3-0. Честитамо!

Девојчице ће сутра у мечу за 5. место играти против Турске, а дечаци против Белгије. Срећно!

Дечаци: У 1. мечу на 2. табли против Андоре, вицешампион Србије Вања Николић је победио Пабла Карасхозу 6-3 6-2. У другом мечу на 1. табли првак Србије Михаило Топић је савладао Гиљема Гавасе Видала 6-1 6-1! У дублу су Михаило и Вања победили пар Карасхоза/Гавасе Видал 7-5 7-5.

Девојчице: У 1. мечу на 2. табли је вицешампионка Србије Александра Ђокић победила Марију Јемчанову 6-4 6-2, а затим је на 1. табли шампионка Србије Душица Поповски победила Сабрину Толстову 6-1 6-2. У дублу су Хелена Радман и Душица Поповски после скоро 2 сата игрe победиле пар Толстова/Јемшанова 4-6 6-4 11-9.

У финалу квалификационог турнира девојчица ће играти Италија и Белорусија, а код дечака Чешка Република и Бугарска. Те репрезентације су се и пласирале на финални турнир.

 

 

 

? 31.1.2020.  18.18 h

У првом колу репрезентативци Србије су у Храдецу на Ниси изгубили од Мађарске 1-2, док су девојчице у Кијеву изгубиле од селекције Словачке 0-3 🙁

Девојчице ће сутра у борби за пласман од 5. до 8. места играти против домаћина, селекције Украјине, док ће дечаци играти против репрезентације Андоре.

Дечаци: У 1. мечу на 2. табли вицешампион Србије Вања Николић је изгубио од Милана Завачког 2-6 4-6. У другом мечу на 1. табли првак Србије Михаило Топић је победио Марсела Ковача 7-5 6-3. У одлучујућем дублу су Михаило и Вања изгубили од пара Ковач/Такач 2-6 3-6.

Девојчице: У 1. мечу на 2. табли Хелена Радман је изгубила од Соне Депесове 2-6 0-6. У 2. мечу на 1. табли шампионка Србије Душица Поповски је изгубила од Наталије Кроцкове 4-6 3-6. У дублу су Александра Ђокић и Душица Поповски изгубиле од пара Кроцкова/Поханкова 1-6 2-6.

Резултате уживо из Украјине можете пратити на овом линку.

 

 

 

 

Девојчице

 

 

? 2.2.2020.  19.06 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

 • Италија
 • Молдавија
 • Турска
 • Белорусија
 • Украјина
 • Словачка
 • Србија

 

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Бранислава Јанковић

 

 

 

Дечаци

 

 

 

? 2.2.2020.  19.06 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

 • Андора
 • Чешка Република
 • Србија
 • Мађарска
 • Луксембург
 • Грузија
 • Бугарска
 • Белгија

 

 

Репрезентација Србије:

 

Селектор:

Дејан Вукојичић

 

Следећег викенда играју се финални турнири у конкуренцији до 14 и 16 година, које ћемо такође пратити.

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *