Tijana Sretenović, Nikola Vidović, India ITF Juniors 2 Nju Delhi, ITF, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy

Тијана Сретеновић освојила India ITF Juniors 2 (G2) у Њу Делхију

Међународни турнир India ITF Juniors 2 за младиће и девојке до 18 година (2. разреда (Grade 2)), одржан је од 13. до 18. јануара 2020. године у главном граду Индије Њу Делхију, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран на тврдој подлози, на отвореном.

Четрнаестогодишња Тијана Сретеновић, првакиња Србије до 16 година, освојила је своју прву ITF титулу на турниру у Њу Делхију. Браво Тијана!

Чланица Тениске академије Типсаревић је у финалу победила 3. носитељку, Рускињу Еву Гарцеву 6-2 6-3, а на путу до титуле изгубила је два сета.

После ове победе очекује се да Тијана уђе међу најбољих 160 на ITF ранг-листи, што ће јој омогућити пласман на јуниорске гренд-слем турнире. Са Тијаном је у Њу Делхију боравио Никола Видовић, тренер у Академији Типсаревић и бивши тенисер.

 

Детаљније Тијана Сретеновић освојила India ITF Juniors 2 (G2) у Њу Делхију

 

Тијана Сретеновић је прошле године двапут играла у финалима на ITF турнирима – у Суботици и у Скопљу, и освојила је две титуле на Tennis Europe турнирима до 14 година. У децембру је на убедљив начин освојила титулу на Дворанском првенству Србије до 16 година у Београду.

 

 

На турниру нису учествовали други такмичари из Србије. Победник у конкуренцији младића је Белгијанац Рафаел Колињон.

 

Tijana Sretenović, Eva Gartseva, Raphael Collingnon, India ITF Juniors 2 Nju Delhi, ITF, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy
Тијана Сретеновић међу првопласиранима на турниру India ITF Juniors 2 у Њу Делхију

 

Прошле године је овај турнир освојио један од најперспективнијих српских тенисера, такође члан Академије Типсаревић, Хамад Међедовић.

 

Погледајте детаљ са доделе награда, као и занимљиву вожњу на терене у Њу Делхију:

 

Желимо Тијани да у 2020. години настави са одличним резултатима!

 

 

Резултати девојака у синглу:

Tijana Sretenović, India ITF Juniors 2 Nju Delhi, ITF, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.