UTR – uslov za što bolji koledž u Americi

Šta je UTR?

UTR je svetski najprecizniji (do sada) teniski rejting. Svi takmičari nezavisno od uzrasta, pola, geografske pozicije i nivo veštine, rangiraju se na skali od 1.00 do 16.50 bazirano na dnevnim rezulatima.

How UTR rating works


Детаљније UTR – uslov za što bolji koledž u Americi


ОгласиO UTR – u

O UTR- u, razgovarali smo prošle godine sa Ivanom Petkovićem i prenosimo vam ponovo ovaj razgovor, sa ciljem da na jednostavan način objasnimo značenje ovog algoritma.


UTR kao važan uslov za odabir koledža

Ono što svakako pomaže trenerima koji regrutuju nove igrače za svoje koledže jeste UTR tog igrača. Zato je jako važno da svaki igrač ima što bolji UTR. Ukoliko se svi rezultati ne unose navremeno u UTR sistem, u tom slučaju UTR koji jedan igrač ima nije u korelaciji sa njihovim stvarni nivoom i daje lažni signal trenerima da možda taj igrač nema dovoljnan kvalitet (opisan tim UTR-om) i onemogućuje dalju komunikaciju i razvoj saradnje između koledža i igrača.


Dali se rezultati svih nacionalnih turnira unose u UTR?

Kako možemo da razumemo jako mali broj rezultata sa nacionalnih turnira se upisuju u UTR. Prenosimo vam jedan komentar koji nas je motivisao da o ovoj temi pišemo i otvorimo polje za razgovor koji bi mogao da dovede do poboljšanje trenutne situacije i omogući mnogima da na najbolji mogući način kreiraju tenisom svoj put ka obrazovanju koje su sebi zacrtali.

…. Ali ono sto svakako predstavlja najveći problem je skoro pa totalno odsustvo uoisuvanja lokalnih turnira na UTR. TSS i TSB još uvek ne upisuju rezultate na UTR -u i time direktno škode deci koja ne igraju tenis da bi bili profesionalci nego da bi uzeli stipendije, školovali se i nastavili da se bave sportom.


Postoje kako smo saznali dve opcija koje su moguća i izvesna rešavanja ovog stanja:

  • TSS je najavio novi sajt i softver koji će automatski sve rezultate na nacionalnom nivou dostavljati i za UTR. Nadamo se da će se to desiti uskoro, kako se ne bi veliki broj igrača nepovratno oštetio.
  • Postoje roditelji koji su spremni da volontiraju u međuvremenu i pomognu u unošenju rezultata svih nacionalnih turnira u UTR, pre svega zato što je to jako važno njihovim igračima, a i svim ostalim igračima.

Nastaviće se ….

Ukoliko imate svoje stavove, pitanja, rešenja molimo vas kontaktirajte nas!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *