Портрет Лане Станишић

Лана Станишић (ТК Трим, 2004. годиште) је победница Шациног меморијала, турнира III категорије до 12 година, одиграног у ТК Динамо у Панчеву. Честитамо!

 

Детаљније Портрет Лане Станишић

❓ Лано, за тебе је ово сјајан период: од почетка године освојила си треће место на Првенству Београда, била си финалиста на ОП Београда у ТЦ Мастер и полуфиналиста у ТК Бањица. Шта је претходило овим успесима и какви су ти даљи планови?

Ова 2016. година ми је заиста лепо почела. Мојим успесима претходи вредан и озбиљан рад у мом тениском клубу Трим. Моје самопоуздање се повећава са сваком новом победом. Стекла сам драгоцено искуство јер сам одиграла пуно полуфиналних мечева, финала и освојила неколико турнира. Планирам да и даље вредно тренирам, да се припремам за све наредне турнире а можда одиграм и неки турнир у иностранству. Свакако ћу имати више времена за тенис на распусту.

 

Lana Stanišić

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је твоја омиљена тенисерка?

Од 7. године тренирам тенис и заиста волим овај спорт, такмичим се од 8. године и имала сам пуно успеха на турнирима на наранџастом и зеленом нивоу у узрасту до 10 година. Идеју да тренирам тенис добила сам од Новака Ђоковића, јер сам у априлу 2011. гледала један његов меч на Serbia Open. Ја Нолета увек носим у срцу. Понекад се враћам из школе трчећи, другари ме питају зашто трчим, а ја им одговорим: ,,Идем да гледам Нолета“. Ја гледам сваки Нолетов меч, некада једва останем будна када касно игра па се једва пробудим ујутру рано за школу. Осим што је Ноле успешан у спорту, ја га волим што је он добар и поштен човек, помаже деци у Србији. Најлепши тренутак ми је био када сам упознала Нолета и дала му пуно писама и цртежа које сам спремала за њега одавно и када ми је Нолетова мама показала све његове пехаре и дала ми пехар са Аустралиан Опена да се сликам са њим. Омиљена тенисерка ми је Бојана Јовановски, јер она тренира у мом клубу када је у Србији и дивим се њеним ударцима, она је веома скромна и вредна. Волим и како играју Викторија Азаренка и Мугуруза.

 

Lana Stanišić, Novak Đoković
Са Нолетом

 

❓ Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и клупске другарице?

Мој тениски клуб је ТРИМ, налази се у Кошутњаку, у зеленилу, имамо три брзе подлоге, које су зими прекривене балоном и два терена са шљаком. Имамо најлепше услове за тренирање у Београду и шире, зими је веома топло и у мом клубу се одржавају интернационални турнири а лети није пуно вруће јер смо окружени зеленилом, тако да нам долазе на камп деца из других земаља. Мој тренер је Пеђа Бурмазовић, уз њега сам пуно напредовала, променио ми је хват за форхенд, поправио сервис, охрабрио ме и дао ми пуно савета како да будем јака у мечу. Тренери су ми и Горан Кривокућа Гокси и Горан Недимовић, сву тројицу тренера волим и поштујем, строги су али највише волим када се нашале. Прошлог лета је мој стари тренер Милош Милуновић, који се преселио у Дубаи, довео децу на камп у Трим па нам је лето било прелепо, цео август смо се дружили, играли тенис и причали на енглеском. Тренирам у групи са другарицама Тијаном Николић и Кристином Љубичић, оне су одличне на турнирима до 14 година. Захвална сам тренерима са којима сам почела да тренирам у клубу Локомотива, то су: Драган Шерер и Симона Костур, Милош Павловић, Филип Спасојевић и Влада Јовановић (Сет нет). Свако је у моју игру унео нешто ново, а ја сам увек била спремна да слушам и упијам знање.

 

Lana Stanišić, Teniski klub Trim Beograd
Са другарима из ТК Трим

 

Lana Stanišić, Milivoje Radojičić, Predrag Burmazović, Teniski klub Trim Beograd
Са тренером Предрагом Бурмазовићем, другом из клуба Мишом Радојичићем и братом Стефаном

 

❓ Колико пажње посвећујеш кондицији и ко је твој кондициони тренер?

Немам кондиционог тренера јер моји родитељи и ја мислимо да у мом узрасту није добро радити јаке кондиционе тренинге због развоја. Увече кондицију радим сама или са другарицом која тренира атлетику, то су неке лаке вежбе са вијачом и на мердевинама, трчање, чучњеви и трбушњаци. Имам и веома строгог наставника физичког!

 

 

❓ Који тениски ударац ти је омиљен и зашто?

Бекхенд, зато што ми многи кажу да имам савршен бекхенд. Често добијам меч јер направим пуно винера из бекхенда. Такође волим и сервис, постаје ми све јачи и прецизнији.

 

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у игри?

Волим када размењујем ударце по дијагонали са противницом и када направим промену и одиграм у паралелу. Одлично ,,читам“ противнице и паметно одабирам ударце у тренутку. Обожавам кад некога лобујем, волим да променим ритам у игри. Волим да направим винер из ритерна. Такође волим дугу размену јаких удараца, а не волим ,,балоне“. Упорна сам и када ми не иде, ја се заинатим да преокренем резултат.

 

Lana Stanišić

 

❓ Да ли поред тренинга и школе имаш времена за игру?

Тренирам три пута недељно у групи и имам један спаринг недељно (максимално тренирам 5 сати недељно) пошто ми је важна и школа, трудим се да будем одлична са свим петицама, што ми је досад полазило за руком. Пети разред је баш тежак, тешко је уклопити и учење и тренирање. Волим да се шетам са мојим другарицама из школе, волим и да се поиграм са мојим млађим батом Стефаном и када се сви породично возимо бициклом од Аде до Новог Београда (бату ставимо у седиште).

 

Lana Stanišić
Свака част Лано 🙂

 

❓ Како замишљаш себе за 10 година?

Како се на Вимблдону потписујем на камеру после добијених мечева. Када гледам тениске мечеве, најлепши део ми је када Ноле победи, потпише се на камеру и прими пехар. Ја замислим себе, али знам да до тога треба пуно труда и рада. Ја сваки дан гледам слике Нолета на његовом сајту и ATP листу и дивим се томе што пише ,,Новак Ђоковић првак света“. Волела бих и ја да постанем успешна у тенису, да ми то буде занимање, јер тенис волим.

 

Lana Stanišić
Са Новаковим пехаром са Аустралиен Опена

 

Lana Stanišić, Sara Petrović
Са судијом Саром Петровић

 

❓ И за крај: који филм би препоручила својим вршњакињама?

Стари филм али ради се о спорту – Роки 1 & 2, поготово онај део када тренира у природи, трчи, прескаче конопац, јури кокошке и туче у месо (од тога ја само прескачем конопац и трчим 🙂 ).

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.