Ognjen Pavlović

Портрет Огњена Павловића

Огњен Павловић (TK Медиана, Ниш, 2002. годиште ) је победник ОП Ниша, турнира III категорије за дечаке до 14 година, одржаног овог викенда у ТК Медиана. Крајем прошле године освојио је и Првенство источне Србије до 12 година у ТК Медиана. Више него довољно повода за разговор са овим перспективним тенисером:

 

Ognjen Pavlović Детаљније Портрет Огњена Павловића

 

Znak pitanjaОгњене, ово је твој први трофеј у конкуренцији до 14 година! Какви су твоји утисци после турнира и које досадашње резултате би издвојио као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Да, јесте. Задовољан сам освојеним турниром. Конкуренција је била изузетнo jaкa, али сам смогао снаге да дођем до финала и ту исказао жељу да освојим турнир, што је на крају дало резултат какав сам прижељкивао. Најзначајније ми је било финале ОП Пожаревца до 10 година, финале Купа Паја Патак и освајање Првенства Источне Србије, турнира до 12 година.

 

Djordje Kurcubic i Ognjen Pavlovic_02

 

Znak pitanjaТи си веома успешно завршио такмичарску сезону у конкуренцији до 12 година, када си освојио Првенство источне Србије и на читавом турниру изгубио само један гем, о чему су Мали играчи већ писали. У чему је тајна такве доминације?

На том турниру одиграо сам јако добро и то је дало резултат, потрудио сам се да максимално смањим грешке и да одиграм на највишем нивоу, што је резултирало освајањем турнира.

 

 

Znak pitanjaКада си почео да тренираш тенис и да ли си тада размишљао о још неком спорту?

Тенис сам почео да играм од своје шесте године, иако родитељи нису били за то да се бавим овим спортом због материјалних могућности. У тим тренуцима себе сам видео само у том спорту, мада сам биo доста успешан и у пливању и у осталим спортовима са лоптом.

 

Ognjen Pavlović

 

Ognjen Pavlović

 

Znak pitanjaДа ли би нам представио свој клуб, тренера и клупске другаре?

Ја сам почео да тренирам у ТК Пожаревац, али због квaлитeтниjих услова за рад и бржег напредовања, одлучиo сам се за ТК Медиана из Нишa. Од првог дана радим са тренером проф. Драганом Ћирићем, а од прe пaр мeсeци и са Савом Joвићем. Сa прoфeсoрoм Ћирићeм и дaљe рaдим прeкo нeдeљe, a свaкoг пeткa aутoбусoм идeм у Ниш и сa Сaвoм рaдим пo 4 сaтa днeвнo. Прoфeсoр Ћирић ми je пoкaзao првe тeнискe кoрaкe и сa њим сaм сaвлaдao тeхнику тeнисa. Сa трeнeрoм Сaвoм Joвићем рaдим нa дoрaди дeтaљa и нa мoдeрнoм приступу тeнискoj игри. Много радимо и на психолошкој димензији мог тениског развоја.

Друг с којим проводим доста времена, како на терену тако и ван њега, је Јован Бјелица.

 

Ognjen Pavlović, Jovan Bjelica
Са Јованом и другарицама

 

Ognjen Pavlović i trener Sava Jović
Оги са тренером Савом Јовићем

 

Znak pitanjaКолико радиш са тренером на кондицији и како изгледа један кондициони тренинг?

Од скора радим са кондиционим тренером проф. Михајлом Миљанићем два до три пута недељно. Тренинзи су понекад и напорни, мада су мени изнад свега интересантни.

 

Ognjen Pavlović

 

Znak pitanjaДа ли имаш неку посебну припрему пред турнир?

За сада немам, припремам се уобичајено, почев од паковања торбе и опреме и размишљања ко све од противника може да буде са друге стране мреже. А оно што је најинтересантније не желим да откријем.

 

Ognjen Pavlović

 

Znak pitanjaКоји тениски ударац највише волиш и зашто? А шта би променио или поправио у својој игри.

Почетни ударац ми је најомиљенији, зато што њиме противнике доводим у ситуацију која мени највише одговара. У овом тренутку радим на усавршавању изласка на мрежу јер сматрам да ми играчки само још то недостаје. Taкoђe, пунo мoрaм дa рaдим и нa сaмoпoуздaњу и нa тeнискoj психи уoпштe.

 

Ognjen Pavlović

 

Znak pitanjaКакви су ти планови за летњу сезону, хоћеш ли наступати само на домаћим или и на међународним турнирима?

Планови за летњу сезону у великој мери зависе од финансијске ситуације,односно колико имамо могућности да исфинансирамо јаче турнире у Србији, а ако свe будe кaкo плaнирaмo, сигурно ћу учествовати и на међународним турнирима.

 

Ognjen Pavlović

 

Znak pitanjaКолико је тенис популаран у Нишу, има ли довољно дечака са којима можеш да спарингујеш?

Тенис је у Нишу јако популаран и имам срeћe дa трeнирaм у ТК Медиана, jeр у клубу имa доста играча и врхунских рeкрeaтивaцa са којима могу да спарингујем.

 

 

Једно мишљење на „Портрет Огњена Павловића“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Једно мишљење на „Портрет Огњена Павловића“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *