Јанко Типсаревић о раду школе тениса ТА Типсаревић у СЦ „11. април“

У петак 17. новембра 2018. године разговарали о актуелним темама у Академији Типсаревић са оснивачем Академије Јанком Типсаревићем, Дејвис куп репрезентативцем Србије и једним од најбољих српских тенисера свих времена, у кафићу поред терена у СЦ „11. април“ на Новом Београду.

Тениска академија Типсаревић је у јуну отворила потпуно реновирани комплекс у СЦ Олимп на Звездари, у којем је завршено 70-80% свих предвиђених радова.

Претходних 6 месеци Јанко се интензивно бавио надгледањем великих инфраструктурних радова у СЦ Олимп, а главна тема разговора овога пута је била улога школе тениса у СЦ „11. април“ на Новом Београду у раду Академије Типсаревић.

 

Детаљније Јанко Типсаревић о раду школе тениса ТА Типсаревић у СЦ „11. април“

 

 

Јанко Типсаревић је рекао да у СЦ „11. април“ све функционише исто као што је функционисало и када Академија није поседовала терене у СЦ Олимп, да су под балоном сва 3 терена – два са шљаком, и један пре годину дана потпуно реновирани терен са тврдом подлогом.

 

„Волео бих само да скинем тај неки баук или причу да смо ми неке „бабароге“ који наплаћујемо неке богзна какве цене за нашу тениску школу.“

 

Генерална идеја је да се „11. април“ посвети у највећој мери млађој генерацији, почевши од тениске школе па све до негде 13-14-15 година. Што се услова тиче, на нашем веб-сајту можете пронаћи контакт-телефон, а што се цене тиче, верујте, колико је код комшије, толико је и код нас. Цене уопште не варирају зато што се ми презивамо Типсаревић. Идеја је овог спорта да буде масован спорт, свестан сам ја врло добро финансијске моћи и стања у Србији, и због тога мислим да су наши услови и цене јако приступачни.“

 

 

Јанко Типсаревић је рекао да је Академија веома флексибилна што се тиче организације рада са децом, идеја је да родитељ и породица кажу шта хоће и шта очекују, а Академија ће се потрудити да им изађе у сусрет ако је то могуће. Постоје опције од тренирања једанпут недељно, до 4 сата дневно, тако да све зависи од тога које су идеје родитеља.

 

„Сада имамо инфраструктуру која може мање-више да обухвати све потреба наших, па и страних играча. Јако сам пажљив коме дајем прилику да ради у овој организацији, не зато што мислим да смо изнад свих осталих; није та прича, мислим да смо ми исти као сви остали, само што се разликујемо у неком искуству и дуготрајном раду, и у опсесији према тенису. Овде се прича само о тенису. Немам ништа против новца, новац је супер, и трудим се да људима запосленим у Академији пружим финансијску сигурност, али од њих заузврат тражим ту да кажем опседнутост према послу.“

 

На крају интервјуа смо упитали Јанка како теку припреме за повратак на терен. Рекао нам је да је пре 2 недеље у Барселони поново примио матичне ћелије, што је процедура за излечење колена коју му је пре две године препоручио Рафаел Надал, и она му је невероватно помогла.

Већ се осећам боље, почео сам да радим кондицију, и по повратку са дуго очекиваног одмора (ових 6 месеци ми је било можда 6 најтежим месеци у животу) ћу бити у Београду и радићу припреме у нашој Академији, што у „11. априлу“ што на Олимпу, а ту ће бити и знатан број Top 100 ATP и WTA играча који ће се ту припремати за нову сезону, а које сам ја успео да позовем да раде припреме у Београду, и у децембру ћу покушати да се спремим за Аустралијен Опен. Ако нога буде ОК како је сада, требало би да почнем са Дохом као припремним турниром, па онда Аустралијен Опен.“

 

Желимо Јанку леп одмор и успешан повратак на терен до краја године!

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Једно мишљење на „Јанко Типсаревић о раду школе тениса ТА Типсаревић у СЦ „11. април““

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Једно мишљење на „Јанко Типсаревић о раду школе тениса ТА Типсаревић у СЦ „11. април““

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.