Ivan Marković tenis

Моја Баболат тениска прича: Иван Марковић

Мој сусрет са Ђоковићем

 

Јуче, око пола три поподне, зазвонио ми је телефон. Био је то Новак Ђоковић, најбољи тенисер света. Чуо је да добро играм тенис, па ми је предложио да одиграмо један меч. Наравно, пристао сам. Договорили смо се да играмо следећег дана. Од узбуђења нисам могао да заспим.

Почиње меч. Ноле узима прва два гема, али тада посустаје. Ја то користим и изједначавам резултат. Ипак, он добија први сет са шест према три. У другом сету Ноле је повео са убедљивих четири-један, али ја сам се повратио и, након велике борбе, успео да узмем други сет. Почео је и трећи, одлучујући сет. Полако, гем по гем, стигли смо и до тај-брејка. Повео сам са три према нула, али је Ноле смањио на три-два. Опет сам повећао предност, освојивши наредна два поена. Од тог тренутка, борба се заоштрила. Дошао сам до меч лопте, али ју је Новак спасао. Меч се наставио. Обојица смо пружали свој максимум, не би ли дошли до победе. При резултату девет-девет, уследила је трећа промена страна. То је и публику дигло на ноге. Наредни поен сам освојио и дошао до друге меч-лопте. Успео сам да је искористим и да победим.

Новак ми је честитао и рекао да сјајно играм тенис. То је био најсрећнији дан у мом животу.

 

Иван Марковић

Детаљније Моја Баболат тениска прича: Иван Марковић

 

 

ВИДЕО САМ БУДУЋНОСТ

 

Чујте, драги моји,

имам једну новост:

Управо сам видео

своју будућност.

 

Бићу тенисер

или кошаркаш;

у било ком спорту

одличан баш.

 

Као Богдановић

тројке ћу погађати

и своме тиму

победе доносити.

 

„Вимблдон“ освојићу,

посао је лак.

Најбољи на свету бићу

као што је Новак.

 

Пошто без рада

успеха нема,

вредно тренирам

док будућност чекам.

 

 

Презентација о тенису:

 

 

 

Иван има 10 година, тренира у ТА Типсаревић; на конкурс је послао песму „Видео сам будућност“, причу „Мој сусрет са Ђоковићем“, и презентацију о тенису, коју је заједно са другаром тенисером одржао друговима из разреда

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.