Kornelia Hunčak

Портрет Корнелије Хунчак

Kornelia Hunčak (ТК Opatija, 2003. godište) је pobednica u singlu i u dublu Dvoranskog prvenstva Hrvatske do 14 godina, održanog pre nekoliko dana u Nacionalnom teniskom centru u Zagrebu. Na rang-listi Hrvatskog teniskog saveza (http://www.hts.hr/rang-liste/z12) Kornelia se nalazi na trećem mestu. Čestitamo!

Детаљније Портрет Корнелије Хунчак

 

❓ Kornelia, kakvi su tvoji utisci posle Dvoranskog prvenstva Hrvatske i da li si očekivala baš takav ishod?

Jako sam zadovoljna sa svojim uspjehom, jer nisam očekivala dvostruku krunu, a naravno osvajanje državnog prvenstva bio mi je ujedno i cilj i velika želja.

 

Antonia Ružić, Kornelia Hunčak, Dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu do 14 godina, Hrvatski teniski savez, Nacionalni teniski centar Zagreb
Финалисткиње Антониа Ружић и Корнелиа Хунчак

 

❓ Kada si počela da treniraš tenis i koje dosadašnje rezultate bi izdvojila kao najvažnije u svojoj takmičarskoj karijeri?

Tenis sam počela trenirati sa nepunih 5 godina iako sam puno ranije sa reketom i lopticom trčala ispred kuće. Najvažniji rezultati u mojoj karijeri su zasigurno dvostruka kruna ostvarena na spomenutom državnom prvenstvu do 14 godina, osvajanje državnog prvenstva u Čakovcu 2015. godine do 12 godina, finala singlova međunarodnih turnira u Prijedoru i Ptuju te osvajanje parova na tim turnirima i 3. mjesto na Smrikwa Bowl-u 2013. godine.

 

Kornelia Hunčak i Antonia Ružić, Prijedor Open 2015 U12, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Dr Mladen Stojanović Prijedor
Финалисткиње Корнелиа Хунчак и Антониа Ружић

 

❓ Možeš li da nam predstaviš svoj teniski klub, trenera i klupske drugarice?

Sada sam u TK „Opatija“, u kojem me treniraju Denis Kurilić i Ivor Eržišnik. Sa mnom u klubu  još treniraju moje sestre, Renata i Daniela, Matea Biondić s kojom sam osvojila parove na ovom državnom prvenstvu, i Lucija Žagar.

 

Kornelia Hunčak
Корнелији пехари у синглу и у дублу на Дворанском првенству Хрватске до 14 година 2017. године

 

❓ Kako uspevaš da uskladiš obaveze u školi sa treninzima i da li imaš dovoljno vremena za čitanje, druženje ili neki hobi?

Usklađivanje sportskih i školskih obaveza nije problem zbog mojih roditelja koji se trude svakodnevno voziti mene i sestre na treninge, školu i  turnire. Time mi uštede puno vremena i svakako se lakše organizirati kada imaš nekog za pomoć kraj sebe, ali i da se desi da izostanem nekoliko dana sa nastave sa profesorima se nije problem dogovoriti. Što se tiče druženja, čitanja i  ostalih hobija, uvijek se može pronaći barem malo slobodnog vremena koje najradije potrošim u šetnji, slušanju glazbe i gledanju televizije. Naravno volim se naći i družiti sa prijateljima, ali to je uvijek teže uskladiti zbog različitih načina života između mene i njih.

 

Kornelia Hunčak, Vanda Vangova, Mateja Janićijević, Oliver Sabo Rac, Terme Ptuj Open 2015 U12, TK Terme Ptuj Slovenia
Финалисти Корнелиа Хунчак, Ванда Вангова, Матеја Јанићијевић и Оливер Сабо Рац

 

❓ Kakvi su ti planovi za ovu godinu, a kakvi za šest-sedam godina?

U Hrvatskoj planiram odigrati državna prvenstva koja slijede kroz ovu godinu, međunarodne turnire do 14 i 16 godina. Želja mi je jednog dana zaigrati WTA turnire, ali o daljnim planovima ne volim puno govoriti jer nikad ne znaš što te očekuje, no svakako želim nastaviti uživati u tenisu.

 

❓ Kakvu muziku slušaš; koja ti je omiljena pesma?

To najčešće ovisi o mom raspoloženju, no sve volim slušati jer me često glazba opušta. Tako da mi je teško odabrati onu omiljenu, ali jedna od najdražih je „Human“ Rag ʹnʹ Bone Man.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.