Petra Konjikušić, 11. Teniske Nade do 11 godina 2018, Trofej Beograda, Teniski klub Haron Beograd, Champions Bowl by Wilson

Портрет Петрe Коњикушић

Петра Коњикушић (Top Spin Зрењанин, 2007. годиште) је победница ОП Београда, турнира 2. категорије до 12 година, одиграног у ТК Ековел у Земуну. Ове године Петра је имала још одличних резултата, попут освајања утешног турнира на 11. Тениским Надама до 11 година.

 

Детаљније Портрет Петрe Коњикушић

 

❓ Петра, какви су твоји утисци после освајања првог турнира у конкуренцији до 12 година?

Прошло је сада већ неко време од тог освојеног турнира, утисци су се слегли а осврт на то прво место ми улива наду и веру да је то само почетак и један у низу за које се припремам свакодневно.

 

Petra Konjikušić, Milica Zagorac
Петра и Милица Загорац

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је твој тениски узор?

Тенис сам почела да тренирам са четири године, угледајући се на своју старију сестру која је у том периоду тренирала. Мој тениски узор је неприкосновена Серена Вилијамс.

 

Petra Konjikušić
Петра кад је била мала

 

❓ Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и другарице са којима тренираш?

Почела сам да тренирам 2011. године у Зрењанину код тренера Драгана Марковића у тениском клубу Top Spin, да бих после неколико година пратећи своју сестру Елену почела да тренирам и у Новом Саду код Татјане Јечменице.

Трeнирам углавном индивидуално или са својом сестром.

 

Petra Konjikušić

 

❓ Шта више волиш на турнирима: дружење или такмичење?

С обзиром да себе сматрам великим борцем, такмичење бих ставила на прво место, а свакако да је дружење неизоставни део како на мојим турнирима тако и у осталим сферама.

 

Emilija Makević, Petra Konjikušić, Otvoreno prvenstvo Beograda do 12 godina, Teniski centar Novak Beograd
Петра Коњикушић удара бекхенд

 

❓ Твоја старија сестра Елена такође игра тенис. Колико ти значе њени савети и како то изгледа кад вас две „укрстите“ рекете на терену?

Значи ми заиста много, она старија, зрелија и физички јача је мој покретач, ослонац и подршка, како на терену тако и у животу.

Када се нађемо на терену покренемо лавину разних емоција, жеља за победом и са једне и са друге стране, сузе, смех, али ниједна на терену не попушта.

 

 

❓ Који ударац је твој најјачи адут?

Мој најјачи адут је форхенд кратка дијагонала, мада много волим и игру на мрежи, па често у мечевима излазим и на мрежу.

 

Tara Mihaljević, Petra Konjikušić, Otvoreno prvenstvo Beograda do 12 godina, Teniski klub Haron Beograd
Петра Коњикушић на бекхенду

 

❓ Како успеваш да ускладиш обавезе у школи са тренинзима и турнирима и да ли можемо да сазнамо какав је био твој успех на крају школске године?

Живим у великој породици, поред Елене имам млађег брата Теодора и млађу сестру Митру, па су нас добро организовани родитељи учили да је добра организација скуп правила која се морају поштовати и самим тим је пола посла одрађено.

Преко недеље су ту свакодневни тренинзи у Новом Саду и мом Зрењанину. Учим врло често у путу до Новог Сада, поред учења волим много да читам књиге а у мојој књижици се и на крају ове школске године налазе све петице.

 

Petra Konjikušić, Teodora Kostović, 22. Smrikva Bowl 2017 Pula, Hrvatska
Амбасадори Смрикве Теодора Костовић и Петра Коњикушић

 

❓ Ко је твоја омиљена глумица и можеш ли да препоручиш својим вршњацима неки добар филм?

Ја бих својим вршњацима пре препоручила књигу Чудо, ауторке Р.Х. Паласио, која је успела да покрене неколико важних тема о деци другачијој од остале.

А што се филма тиче, ретко, када ми време то дозволи волим да одем у биоскоп са сестром или другарицама. Издвојила бих филм Queen of Katwe, један спортски филм о малој шаховској шампионки из Уганде.

Омиљена глумица ми је Нина Јанковић и Ема Стоун.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.