Портрет Саре Микаче

Сара Микача (ТК Младост, 2003. годиште) је победница Зимског првенства Републике Српске до 14 година, турнира 1. категорије, одржаног пре неколико дана у ТК Елит у Бањa Луци, у организацији Тениског савеза РС. Сара има много одличних резултата у својој такмичарској каријери, а успешно се такмичи и на Tennis Europe турнирима – на ТЕ ранг-листи до 14 година заузима 123. место. Посебно је успешна била 2015. године, када је освојила Terme Ptuj Open и Prijedor Open 12U у дублу, а прошле године је играла у полуфиналу ЕТА U14 EMINENT OPEN у Подгорици!

 

 

❓ Саро, честитамо на титули! Који ти је меч био најтежи на Зимском првенству Републике Српске?

Хвала. Најтежи ми је био меч у финалу када сам послије доста преокрета успјела да побиједим своју противницу Ену Балтић.

 

Sara Mikača, Jelena Žugić, Zimsko prvenstvo Republike Srpske do 14 godina, Teniski klub Elit Banja Luka
Победница Сара Микача са Јеленом Жугић, директорком ТК Елит

 

Детаљније Портрет Саре Микаче

❓ Које досадашње резултате би издвојила као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Много турнира сам освојила у Републици Српској и Босни и Херцеговини. 2015. година ми је била најуспјешнија до сада јер сам тада побиједила у 80% мечева које сам одиграла.  Најбоље резултате, ипак сам постигла када сам постала државни првак Републике Српске до 12 и 14 година, затим државни првак Босне и Херцеговине до 12 година и вицешампион Босне и Херцеговине до 14 година, а свакако и полуфинале међународног турнира Tennis Europe прошле године у Подгорици (EMINENT OPEN).

 

Sara Mikača

 

 

❓ Да ли би нам представила свој тениски клуб, тренера и другарице/другаре са којима најчешће спарингујеш?

Мој тениски клуб зове се Младост и налази се у ширем центру града Бања Луке, на прелијепој локацији у највећем градском парку Младен Стојановић. У нашем клубу се налази 10 терена са шљаком и 3 са брзом подлогом, тако да имамо одличне услове за рад и тренинге. Мој тениски тренер се зове Огњен Ђурђевић и код њега тренирам од своје шесте године. Одлично се слажемо и добро разумијемо. У клубу имам много другара са којима спарингујем, а најчешће са Стефаном  Лалићем, Владаном Тадићем, Аљошом Шукундом и Давидом Јовићем. Повремено спарингујем и са другарима из других бањалучких клубова. Посебно се радујем тренинзима са својим старијим другарима из клуба, који имају добре резултате на Фјучерс  турнирима, Иваном Ранђеловићем и Гораном Радановићем, те кондиционим тренинзима са Михајлом Самарџијом, код нашег кондиционог тренера Дејана Рађеновића.

 

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је твоја омиљена тенисерка?

Тенис тренирам од своје шесте године, а омиљена тенисерка ми је Серена Вилијамс.

 

 

❓ Које особине, по твом мишљењу, треба да поседује добар тенисер?

Много тога… љубав према тенису, жељу, вољу, дисциплину

 

Sara Mikača

 

❓ Такмичиш се на међународним турнирима у свим државама бивше Југославије. Какав је твој утисак, где се игра најбољи тенис (у конкуренцији девојчица)?

На готово свим међународним турнирима се игра одличан тенис и сви мечеви у главном жријебу су тешки. Нимало није лако остварити побједу.

 

 

❓ Да ли водиш рачуна о здравој исхрани и шта мислиш колико су добре навике у исхрани битне за успешно бављење спортом?

Мислим да су јако важне добре навике у исхрани једног спортисте. Трудим се да се што је могуће здравије и разноврсније  храним.  Једем доста меса, воћа и поврћа. Избјегавам слаткише, грицкалице и слатке напитке.

 

Sara Mikača

 

❓ И за крај: какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте…

Најрадије слушам музику домаћих извођача, а понекад и страну музику. Немам омиљену пјесму па са своје плејлисте бирам музику у зависности од расположења.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.