Стефан Поповић и Никол Палечек победници ETA U16 1. кат TORNEO INTERNACIONAL DE TENIS SUB16 XVI MEMORIAL NACHO JUNCOSA у Барселони

Међународни турнир 1. категорије за младиће и девојке TORNEO INTERNACIONAL DE TENIS SUB16 XVI MEMORIAL NACHO JUNCOSA одржан је од 1. до 8. септембра 2018. године у шпанском граду Барселони, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Турнир је одигран на 13 терена са шљаком.

Турнир је протекао у знаку Србије – четворо српских тенисера постигло је изванредне резултате на јаком турниру у Барселони: Стефан Поповић и Никол Палечек су освојили титуле у синглу, Дарја Шувирђонкова је била финалисткиња сингла, а Марко Топо и Стефан Поповић су финалисти дубла. Дражен Петровић из Босне и Херцеговине је освојио друго место у синглу. Честитамо!

 

Детаљније Стефан Поповић и Никол Палечек победници ETA U16 1. кат TORNEO INTERNACIONAL DE TENIS SUB16 XVI MEMORIAL NACHO JUNCOSA у Барселони

 

Вицешампион Србије Стефан Поповић је у финалу победио Дражена Петровића из Босне и Херцеговине 6-0 6-2, а до титуле није изгубио ниједан сет!

Никол Палечек (2. носитељка) је у финалу победила вицешампионку Србије до 14 година Дарју Шувирђонкову (3. носитељка) 6-2 7-5, а до титуле није изгубила ниједан сет! Дарја је у полуфиналу победила Хрватицу Тару Вирт, 1. носитељку, 6-2 2-6 7-6(3).

 

Stefan Popović, TORNEO INTERNACIONAL DE TENIS SUB16 XVI MEMORIAL NACHO JUNCOSA U16, Tennis Europe Junior Tour
Стефану ће Барселона сигурно остати у прелепој успомени – из ње носи два пехара

 

Stefan Popović, Nikol Paleček, Darja Šuvirđonkova, Marko Topo, Dražen Petrović, TORNEO INTERNACIONAL DE TENIS SUB16 XVI MEMORIAL NACHO JUNCOSA U16, Tennis Europe Junior Tour
Првопласирани на турниру у Барселони са организаторима

 

Стефан Поповић и Марко Топо су у финалу дубла изгубили од холандско-чешког пара Јонкер/Мусил 6-7(5) 3-6.

Никол Палечек је у дублу са Францускињом Лаиом Петретић играла у полуфиналу дубла. Хрватица Тара Вирт је освојила турнир у паровима, заједно са Чехињом Аном Панчартек.

У квалификацијама је наступила Неда Миленковић, где  је изгубила у 2. колу. Српкиња Анђела Петровић, која игра под заставом Швајцарске, у 2. колу главног турнира је изгубила од 1. носитељке, Хрватице Таре Вирт 6-7(3) 6-7(5).

 

Резултати, младићи:

TORNEO INTERNACIONAL DE TENIS SUB16 XVI MEMORIAL NACHO JUNCOSA U16, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати, девојке:

TORNEO INTERNACIONAL DE TENIS SUB16 XVI MEMORIAL NACHO JUNCOSA U16, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.