Структурне промене у професионалном тенису након ревизије од стране ITF-а

AP

30. март 2017.

 

 

Лондон (АР) – Број играча који се такмиче на професионалним тениским турнирима ће се драматично смањити након великих структурних промена које имају за циљ да помогну да већи број такмичара заради за живот и да се унапреди пут од јуниорског до врхунског нивоа овог спорта.

 

Међународна тениска федерација је спровела трогодишњу ревизију професионалног и јуниорског тениса, којом је утврђено да има превише играча који покушавају да се такмиче у професионалном каравану, и премало играча који успеју да „дођу на нулу“ (тј. да приходима покрију трошкове) и да се старост ових играча повећава.

 

Потезом којим би могао да смањи број играча који се такмиче професионално са 14.000 на 1.500, ITF је одобрио да се од 2019. године уведе Транзициони тур (Transition Tour) на којем би били заступљени локализовани турнири почетног нивоа, како би се „боље подржао прелаз са јуниорског на професионални ниво.“

Детаљније Структурне промене у професионалном тенису након ревизије од стране ITF-а

У ITF-у кажу да ће нова структура „увести јаснији и ефикаснији професионални пут и обезбедити да нивои наградних фондова на ITF Pro Circuit турнирима буду боље усмерени како би више играча могло да зарађује за живот од професионалног играња тениса.

 

ITF предлаже да се створи пул од „не више од 750 мушкараца и 750 жена.“

 

ITF, International Tennis Federation logo

 

Према њиховим подацима, од укупно око 14.000 играча који се тренутно такмиче на професионалним тениским турнирима, скоро половина не зарађује никакав новац од награда. То повећава могућност корупције на турнирима нижег нивоа.

 

Председник ITF-а Дејвид Хагерти рекао је да је ово била „најсвеобухватнија ревизија професионалног тениса икада предузета, која је указала на велике изазове у самој основи нашег спорта.“

 

„Потребне су радикалне промене да би се решили проблеми преласка са јуниорског на професионални ниво, приуштивости играња и трошкова турнира,“ рекао је Хагерти.

 

Извор:

Tennis.com

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.