Tijana Sretenović, Kristyna Tomejkova, TIM Essonne U14, Pariz Francuska, Tennis Europe Junior Tour

Тијана Сретеновић победница ETA U14 у Паризу, Зоран Лудошки полуфиналиста у Братислави

У току су два ETA турнира 1. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, на којима са успехом наступају српски тенисери. У предграђу Париза, у месту Сен Женевјев де Боа, од 1. до 10. марта 2019. године се игра турнир 1. категорије TIM Essonne, док је у главном граду Братиславе у току турнир 2. категорије TEJT U1 „SLOVAN OPEN U14 2019“. Оба турнира се играју у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-а, играју се на тврдој подлози у хали.

 

⌚  10.3.19.  19.58 h

Српска тенисерка Тијана Сретеновић освојила је титулу на турниру 1. категорије TIM Essonne у Паризу, победивши у финалу 3. тенисерку Европе, Чехињу Кристину Томајкову, 7-6(9) 6-3. Свака част Тијана!

Овај огроман успех Тијана је у предграђу Париза освојила сама – са њом нису били ни тренер ни родитељи (једино су о њој водили рачуна родитељи њене дубл-партнерке Јарославе Барташевич)! А у полуфиналу је чак 14-годишња Српкиња сама играла против читаве хале која је навијала за њену противницу! 🙂

У финалу дечака Белгијанац Жил Арно Баили је победио Румуна Михаија Александруа Комана 6-2 7-6(5).

 

Детаљније Тијана Сретеновић победница ETA U14 у Паризу, Зоран Лудошки полуфиналиста у Братислави

 

 

 

 

⌚  9.3.19.  15.15 h

Српска тенисерка Тијана Сретеновић пласирала се данас у финале јаког турнира у Паризу, победивши у полуфиналу Францускињу Сару Илиев 6-1 6-4. Честитамо!

У 2. сету Францускиња је водила 4-3 и читава хала је одзвањала од навијања домаћих навијача, али Тијана је освојила 3 гема заредом и тако на најбољи начин утишала француску публику. 🙂

Тијана (4. носитељка на турниру) ће сутра у финалу играти против 1. носитељке, Чехиње Кристина Томајкове. Срећно!

 

 

 

⌚  8.3.19.  18.41 h

Српски тенисери Тијана Сретеновић и Зоран Лудошки постигли су велики успех пласманом у полуфинале ова два турнира, а Тијана има прилику да тај резултат сутра и надмаши. Честитамо!

 

Зоран Лудошки, тренутно 51. на европској ранг-листи до 14 година, је у полуфиналу сингла на турниру у Братислави данас изгубио од Чеха Вита Калине 3-6 1-6, а играо је и у полуфиналу дубла са Хрватом Матејем Додигом. Њих двојица су у полуфиналу изгубили од аустријског пара Соргер/Цимерман 4-6 6-4 5-10.

Тијана Сретеновић се налази на 14. месту Tennis Europe ранг-листе до 14 година, а на турниру у предграђу Париза постављена је за 4. носитељку. Данас је у четвртфиналу победила 5. носитељку, Рускињу Валерију Гинину 6-3 3-6 6-1, а сутра ће у полуфиналу играти против 15. носитељке, Францускиње Саре Илиев. Срећно!

Тијана је у дублу играла са Рускињом Јарославом Барташевич, и њих две су данас у полуфиналу после велике борбе изгубиле од руско-пољског пара Гинина/Ровинска 6-4 3-6 9-11.

На турниру у Братислави наступила је и Ања Петковић, која је у 2. колу изгубила од Словакиње Викторије Лацкове 0-6 3-6, и Милица Поповски, која је у 1. колу квалификација изгубила од Словакиње Ренате Јамрихове 0-6 6-3 5-7.

Честитамо хрватском репрезентативцу Матеју Додигу, који се пласирао у финале турнира у Братислави, савладавши у полуфиналу Словака Михала Крајција 7-6(2) 6-1.

 

 

 

 

TIM Essonne – резултати до финала, девојчице:

TIM Essonne U14, Pariz Francuska, Tennis Europe Junior Tour

 

 

TEJT U1 „SLOVAN OPEN U14 2019“ – резултати до финала, дечаци:

TEJT U1 "SLOVAN OPEN U14 2019" Bratislava

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.