Жива Фалкнер и Ник Јурјевич прваци Словеније до 14 година

У Тениском клубу Крка Оточец од 7. до 15. јануара је одржано Државно дворанско првенство Словеније за девојчице и дечаке до 14 година. Титулу су освојили Жива Фалкнер, тенисерка ТК Крка Оточец, и Ник Јурјевич, члан ТК Ltc. Честитамо!

 

Жива, која је била 2. носитељка, је у финалу победила 1. носитељку и прву на словеначкој ранг-листи до 14 година Пиу Ловрич (ТК Домжале) 6-3 6-0, док је у полуфиналу убедљиво победила Птујчанку Тају Лончарић.

 

Pia Lovrič, Živa Falkner, Državno dvoransko prvenstvo Slovenije u tenisu do 14 godina, Teniski klub Krka Otočec
Финалисткиње Пиа Ловрич и Жива Фалкнер

Детаљније Жива Фалкнер и Ник Јурјевич прваци Словеније до 14 година

Обе такмичарке су током читавог турнира показале одличну форму, што Словенце охрабрује пред наступ словеначке репрезентације на међународним екипним такмичењима.

 

Код дечака је конкуренција била изједначенија, а титулу је заслужено освојио Ник Јурјевич, 8. на словеначкој ранг-листи. У узбудљивом и изједначеном финалном мечу победио је Јона Лана Шунтара (ТК Tr-Kr) 6-1 5-7 7-6(3).

 

Državno dvoransko prvenstvo Slovenije u tenisu do 14 godina, Teniski klub Krka Otočec

 

У дублу су титулу код девојчица освојиле Жива Фалкнер и Пиа Ловрич, савладавши у финалу Аљу Белингер (ТК Шплус)  и Алеу Бубек (ТК Нова Горица) 6-1 6-0.

 

У конкуренцији мушких парова пехар је припао дублу Блаж Видович (ТК Птуј) / Самуел Пате (ТК Пвалд). У финалу су резултатом 6-1 6-4 помедили Гала Емершича Поточника (ЖТК МБ) и Јона Лана Шунтара (ТК Tr-Kr).

 

 

 

Извори:

Тениски савез Словеније

 

Долењски лист

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.