Janko Mladenović, Radovan Petrović, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 12 godina Švajcarac, Teniski klub Banjica Beograd

ОП Ниша, ТК Костић, дечаци 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 12-14.6.21.

Отворено првенство Ниша, турнир 3. категорије за дечаке до 12 година, тзв. „швајцарац“, одржава се од 12. до 14. јуна 2021. године у ТК Костић у Нишу, у оквиру календара Тениског савеза источне Србије. Игра се на шљакастим теренима. Директор турнира је Ђорђе Костић, а судија је Љубиша Тасић. Пратите турнир са нама!

Најуспешнији играч на ОП Ниша до 12 година у формату „швајцарац“ у ТК Костић био је Јанко Младеновић (AST), док је Радован Петровић (TAŽ) освојио друго место. Честитамо!

Учествовало је 16 малих тенисера, а турнир девојчица нажалост није одигран, због недовољног броја пријављених 🙁


Детаљније ОП Ниша, ТК Костић, дечаци 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 12-14.6.21.

Cherry Cup Skopje 2021, međunarodni dečji turnir u Skoplju Cherry Cup Severna Makedonija, Cherry Sport

Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


Дечаци

⌛ 12.6.2021.

Жреб:

Otvoreno prvenstvo Niša do 12 godina Švajcarac, Teniski klub Kostić Niš

Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Списак учесника:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1СТЕФАНОВИЋ НИКОЛАKRU23
2ПЕТРОВИЋ РАДОВАНTAŽ31
3РИСТИЋ ОГЊЕНSLA36
4СТОЈАНОВИЋ МАТИЈАTAŽ47
5ПЕРИЋ ЛУКАTAŽ61
6ЖИВКОВИЋ ЛУКАTAŽ69
7ПЕТРОВИЋ ОГЊЕНSLA70
8ЈОВАНОВИЋ ФИЛИПTAŽ74
9АЛЕКСИЋ ЈОВАНTOP77
10СТАНИМИРОВИЋ РАСТКОSLA89
11МЛАДЕНОВИЋ ЈАНКОAST100
12МИЛОЈКОВИЋ ВУКKOS102
13СТАМЕНКОВИЋ ВЛАДАTAŽ0
14КРАСИЋ ДИМИТРИЈЕKOS0
Просечан ранг учесника: 64,90

Списак учесница:

 

Просечан ранг учесница: 0,00

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *