Pavle Stojiljković, Tara Aleksić, Otvoreno prvenstvo Niša do 14 godina, Švajcarac, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

ОП Ниша, ТК ТАЖ, девојчице и дечаци 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 15-17.5.21.

Отворено првенство Ниша, турнир 3. категорије за девојчице и дечаке до 14 година, тзв. „швајцарац“, одржава се од 15. до 17. мајаа 2021. године у Тениској академији Живковић у Нишу, у оквиру календара Тениског савеза источне Србије. Игра се на шљакастим теренима. Директор турнира је Никола Живковић. Пратите турнир са нама!

Павле Стојиљковић (ŠUM) и Тара Алексић (ŠUM) су победници Отвореног првенства Ниша до 14 година, првог турнира у формату „швајцарац“, одиграног у ТК ТАЖ. Друго место код дечака је освојио Петар Цветановић, треће Константин Милојковић, а четврто Лука Станковић, сви из ТА Живковић. Код девојчица је друга била Дарија Илић (TAŽ), трећа Јевросима Митић (ŠUM), а четврта Нина Крстић (TAŽ). Честитамо!


Детаљније ОП Ниша, ТК ТАЖ, девојчице и дечаци 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 15-17.5.21.


Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


Дечаци

⌛ 17.5.2021. 11.13 h

Коначни резултати:

Otvoreno prvenstvo Niša do 14 godina, Švajcarac, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

Девојчице


⌛ 17.5.2021. 11.13 h

Коначни резултати:

Otvoreno prvenstvo Niša do 14 godina, Švajcarac, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Списак учесника:

Просечан ранг учесника: 0,00

Списак учесница:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1КРСТИЋ НИНАTAŽ43
2ИЛИЋ ХАНАTAŽ113
Просечан ранг учесница: 78,00

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *