Sergej Vasić, Miloš Skorić, Otvoreno prvenstvo Novog Sada do 14 godina Švajcarac, Teniski klub Vojvodina Novi Sad

ОП Новог Сада, ТК Војводина, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 26-27.6.21.

Отворено првенство Новог Сада, турнир 3. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, тзв. „швајцарац“, игра се 26. и 27. јуна 2021. године у ТК Војводина, у оквиру календара Тениског савеза Војводине. Игра се на 4 шљакаста терена, а директор турнира је Славко Павлов. Пратите турнир уз Мале играче!

Сергеј Васић (VOJ) је освојио највише поена на ОП Новог Сада до 14 година у формату „швајцарац“, одиграном у ТК Војводина. Друго место је освојио Милош Скорић (STG). Честитамо!

За сада су нам познате ове информације, а очекујемо да у понедељак добијемо више података са турнира у ТК Војводина.


Детаљније ОП Новог Сада, ТК Војводина, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 26-27.6.21.
Sergej Vasić, Otvoreno prvenstvo Novog Sada do 14 godina Švajcarac, Teniski klub Vojvodina Novi Sad
Сергеј Васић је био најуспешнији на „швајцарцу“ у ТК Војводина


Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


⌛ 26.6.2021.

Резултати, дечаци:


Резултати, девојчице:


Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


На овом линку можете пронаћи изјаву коју играч мора да потпише (уместо њега је може потписати и пратилац). Изјаве прикупља судија и доставља их у ТСС, где се чувају 21 дан.


Списак учесника:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1БОГИЧЕВИЋ УРОШSOL44
2БАЛИНТ ФИЛИПKIK53
3ШАПИЋ НЕМАЊАFP55
4ПРОДАНОВИЋ МИЛАНSOL64
5СКОРИЋ МИЛОШSTG72
6МИЦИЋ НИКОЛАAGR73
7ВАСИЋ СЕРГЕЈVOJ76
8ЋУЛИБРК ИЛИЈАSPL77
9Б. ВАРГА АДАМPAL79
10МАРЧУК ИВАНVOJ97
11ДАВЧИК МИХАЈЛОSPA115
12ГУСКА КРИСТИАНVOJ118
13ЛУКИЋ ПЕТАРFOR120
14ПАВЛОВ МИХАЈЛОVOJ0
15ЧАВИЋ МАРКОSAV101
Просечан ранг учесника: 81,70

Списак учесница:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1ЂОРЂЕВИЋ АНЂЕЛАGAL54
2СТОЈАНОВИЋ ИНЕСSPA62
3БУХМИЛЕР АЊАBMK65
4ЉУБА ТАМАРАMCI69
5ДИМИТРИЈЕВИЋ МИЛИЦАAGR93
6ПРАНИЋ ТАРАASN109
7ЦУЦАК ЈОВАНАASN110
8МИКРИУКОВА МАРИЈАASN125
9ЕВЕТОВИЋ СОФИАSPA126
10ЧЕСТИЋ ДУЊАVOJ0
11ТЕРЗИЋ СТАШАINS0
12МИРИЛОВИЋ ВАЊАELI0
Просечан ранг учесница: 90,30

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *