ОП Златибора, TK Zlatibor Springs, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 3-4.7.21.

Отворено првенство Златибора, турнир 3. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, тзв. „швајцарац“, игра се 3. и 4. јула 2021. године у TK Zlatibor Springs, у оквиру календара Тениског савеза западне Србије. Игра се на шљакастим теренима. Упис је на лицу места, до 10 часова ујутру, а котизација је 500 динара. Будите уз Мале играче!

Нађа Тановић (JED) и Павле Петаковић су освојили највише поена на првом турниру у формату „швајцарац“ одиграном у западној Србији, ОП Златибора до 14 година у TK Zlatibor Springs. Другопласирани су у конкуренцији девојчица Анастасија Мочевић (TTA) и Миљана Ратковић (TTA), а код дечака Олег Ђаковић и Богдан Милићевић. Честитамо!


Детаљније ОП Златибора, TK Zlatibor Springs, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 3-4.7.21.
Otvoreno prvenstvo Zlatibora do 14 godina, Švajcarac, Teniski klub Zlatibor Springs
Првопласирани на ОП Златибора до 14 година са тренерима

Bidi Badu kamp Zlatibor 2021, Teniski klub Haron Beograd, Haronov kamp na Zlatiboru


Otvoreno prvenstvo Zlatibora do 14 godina, Švajcarac, Teniski klub Zlatibor Springs

Otvoreno prvenstvo Zlatibora do 14 godina, Švajcarac, Teniski klub Zlatibor Springs

Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


⌛ 3.7.2021. 17.50 h

Коначни резултати:

 


Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


На овом линку можете пронаћи изјаву коју играч мора да потпише (уместо њега је може потписати и пратилац). Изјаве прикупља судија и доставља их у ТСС, где се чувају 21 дан.


Списак учесника:

 

Једно мишљење на „ОП Златибора, TK Zlatibor Springs, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 3-4.7.21.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Једно мишљење на „ОП Златибора, TK Zlatibor Springs, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 3-4.7.21.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *