Pavle Stojiljković, Isidora Strainović, SERBIAN GRAND PRIX do 14 godina, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš, Švajcarac

SERBIAN GRAND PRIX, TK ТАЖ Ниш, девојчице и дечаци 14 год, 3. кат, 26-27.2.22.

SERBIAN GRAND PRIX, турнир 3. категорије за дечаке и девојчице до 14 година (некадашњи „швајцарац“), игра се 26. и 27. фебруара 2022. године у Tениској академији Живковић у Нишу, у оквиру календара Тениског савеза источне Србије. Игра се на шљакастим теренима, у балону. Судија је Душан Лазаревић. Будите уз Мале играче!

Најуспешнији учесници турнира SERBIAN GRAND PRIX у ТК ТАЖ су Павле Стојиљковић (ŠMC) и Исидора Страиновић (BOR). Друго место су освојили Матија Стојановић (TAŽ), Огњен Ристић (SLA) и Никола Стефановић (KRU), а у конкуренцији девојчица Даница Марјановић (TAŽ), Ива Стојанчић (TAŽ) и Софија Шарац (CZ). Честитамо!


Детаљније SERBIAN GRAND PRIX, TK ТАЖ Ниш, девојчице и дечаци 14 год, 3. кат, 26-27.2.22.

Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, Balkan Tennis Camp

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.Девојчице

⌛ 27.2.2022. 18.39 h

Коначни резултати:


Дечаци

⌛ 27.2.2022. 18.39 h

Коначни резултати:


SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Списак учесница:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1БРЂАНИН МИЛЕНАTTA51
2МАРЈАНОВИЋ ДАНИЦАTAŽ74
3SARAC SOPHIACZ89
4КОЛЕВ ИВАSLA0
Просечан ранг учесница: 71,30

Списак учесника:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1СТАНКОВИЋ ЛУКАTAŽ12
2СТОЈИЉКОВИЋ ПАВЛЕŠMC22
3ФИЛИПОВИЋ МАТЕЈАTTA33
4РИСТИЋ ОГЊЕНSLA39
5ЈОВАНОВИЋ ФИЛИПTAŽ59
6ДОСКОВИЋ ВУКTTA79
7СТЕФАНОВИЋ НИКОЛАKRU108
8ПАНТЕЛИЋ ЛУКАKRU125
9МАРИНКОВИЋ МИХАЈЛОTTA0
Просечан ранг учесника: 59,60

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *