Stefan Popović, Hamad Međedović, Filip Mandović, Reprezentacija Srbije do 14 godina, European Summer Cups 2017, Teniski savez Srbije

European Summer Cups, квалификације, дечаци и девојчице до 14 година, 2-4.7.2017.

Од 2 до 4. јула 2017. године играју се квалификациони турнири за финални турнир European Summer Cups (Европско екипно првенство), који ће се играти од 7. до 9. јула у италијанском Сан Рему (девојчице) и у шпанској Мурсији (дечаци). Квалификације до 14 година ће истовремено бити и регионална квалификациона такмичења за World Junior Tennis (за које ће се квалификовати 5 екипа). Девојке и младићи до 16 година квалификације ће играти од 2. до 4. августа.

 

У старосној групи до 14 година такмичи се укупно 66 репрезентација. Титулу бране Италија (дечаци) и Украјина (девојчице).

 

Наши дечаци играју у групи Ц у румунском граду Клужу, 2. по броју становника у Румунији (налази се у северозападном делу земље), а девојчице у Бремену, у Немачкој, у групи Ц.

 

Детаљније European Summer Cups, квалификације, дечаци и девојчице до 14 година, 2-4.7.2017.

Турнири се играју по принципу елиминације, а две првопласиране екипе обезбедиће учешће на финалном турниру.

 

 

⌚ 3.7.17.  17.27 h

Репрезентативци Србије до 14 година су се пласирали на финални турнир следећег викенда у шпанској Мурсији, победивши селекцију Холандије у полуфиналу квалификационе групе Ц у Клужу 2-1. Свака част момци!

У претходне две године то није успело ниједној нашој селекцији до 14 година, ни мушкој ни женској!

У 1. мечу Стефан Поповић је изгубио од Басиана Вестстратеа 3-6 3-6, а затим је Хамад Међедовић победио Фрека Ван Донселара 6-0 6-2. У одлучујућем дублу Хамад и Стефан су победили холандски пар Вестстрате / Ван Донселар 6-3 7-5.

Наши момци у финалу ће играти против Швајцарске, која је победила Пољску 3-0.

Наше девојчице су у полуфиналу утешног турнира у Бремену изгубиле од Аустрије 1-2. У 1. мечу је Дарја Шувирденкова изгубила од Данијеле Гланцер 3-6 3-6, а у другом је Ана Вилчек победила Елену Карнер 6-3 0-6 6-1. У дублу су Ана и Наталија Сенић изгубиле од пара Гланцер / Репаси 4-6 6-7.

(Извињавамо се што смо прво објавили погрешан резултат овог меча; на Tennis Europe сајту је објављен погрешан резултат)

На утешном турниру у Клужу су дечаци из Црне Горе победили Естонију 2-1, а сутра играју против Бугарске.

У полуфиналу утешног турнира дечака у групи Б у француском Роајану, селекција Хрватске води против Босне и Херцеговине 1-0. 

Ana Vilček, Natalija Senić, Reprezentacija Srbije do 14 godina, European Summer Cups 2017, Teniski savez Srbije
Наталија Сенић и Ана Вилчек у мечу парова

 

Ana Vilček, Natalija Senić, Aleksandar Jerinkić, Reprezentacija Srbije do 14 godina, European Summer Cups 2017, Teniski savez Srbije
Наступ Ане Вилчек у синглу и Ане и Наталије Сенић у дублу

 

 

⌚ 2.7.17.  18.16 h

Репрезентација Србије (дечаци) се пласирала у полуфинале групе Ц у Клужу, пошто је данас победила селекцију Естоније 3-0. Честитамо!

Девојчице из Србије су нажалост изгубиле од селекције Белорусије у 1. колу групе Ц у Бремену 0-3.

Стефан Поповић је победио Естонца Андре-Ремија Јакобија 6-1 6-0, а Хамад Међедовић Мартена Муранда 6-2 6-3, а Хамад и Стефан су у дублу победили естонски пар Кристиансон/Муранд 4-6 6-1 10-4.

Првакиња Србије Наталија Сенић је изгубила од Белорускиње Анастасије Комар 6-4 5-7 7-6(11), а Ана Вилчек је у три тесна сета изгубила од Јана Колодинске (још не знамо тачан резултат). Следи меч у дублу.

 

Репрезентативци Црне Горе нажалост су изгубили од Холандије 1-2, па ће се српска репрезентација у борби за пласман на финални турнир састати са Холанђанима.

У мечу Холандија – Црна Гора, прво је Бастиан Вестстрате победио Петра Јовановића 6-3 6-1, затим је Фрек Ван Донселар савладао Данила Раичевића 6-4 6-1, па су у дублу Ван Донселар и Вестстрате победили Алексу Кривокапића и Данила Раичевића 6-3 6-4.

Девојчице из Босне и Херцеговине су у 1. колу у групи Д у Ровну у Украјини изгубиле од селекције Италије 1-2.

У 1. мечу је Матилда Паолети победила Катарину Стевић 6-3 6-2, затим је Лиса Пигато савладала Сару Микачу 6-0 6-1, и следи меч у дублу, у којем Ена Балтић и Сара Микача играју против италијанског пара Паолети / Пигато.

 

Natalija Senić, Ana Vilček, Darja Šuvirdenkova, Aleksandar Jerinkić, Reprezentacija Srbije do 14 godina, European Summer Cups 2017, Teniski savez Srbije
Дарја Шувирденкова, Ана Вилчек и Наталија Сенић са селектором Александром Јеринкићем у Бремену

 

 

 

 

Девојчице из Босне и Херцеговине играју у групи Д у Ровну у Украјини, а Хрватице и Словенке у групи А у чешком Раковнику. Дечаци из Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније ће играти у квалификационој групи Б у Роајану у Француској.

 

Девојчице из Босне и Херцеговине наступају у саставу: Сара Микача, Ена Балтић и Катарина Стевић, а селектор је Исмар Салчиновић. Девојчице су у одличној форми, и навијамо за њих у украјинском граду Ровну, у групи Д! Дечаци из Босне и Херцеговини ће играти у групи Б у француском граду Роaјану, у саставу: Јован Синадиновић, Ђорђе Јанковић и Тарик Реџић, а селектор је Душко Лепир. Срећно момци!

 

Danilo Raičević, Petar Jovanović, Aleksa Krivokapić, Ivan Nikolić, Reprezentacija Crne Gore, European Summer Cups 2017, Tennis Europe Junior Tour
Репрезентације Црне Горе пред пут у Румунију: Данило Раичевић, Петар Јовановић и Алекса Кривокапић са селектором Иваном Николићем

 

Sara Mikača, Katarina Stević, Ena Baltić, Ismar Salčinović, Reprezentacija Bosne i Hercegovine, European Summer Cups 2017, Tennis Europe Junior Tour
Репрезентација Босне и Херцеговине: Сара Микача, Катарина Стевић и Ена Балтић са селектором Исмаром Салчиновићем

 

Jovan Sinadinović, Tarik Redžić, Đorđe Janković, Duško Lepir, Reprezentacija Bosne i Hercegovine, European Summer Cups 2017, Tennis Europe Junior Tour
Репрезентација Босне и Херцеговине на поласку у Француску: Тарик Реџић, Ђорђе Јанковић и Јован Синадиновић са селектором Душком Лепиром

 

 

Погледајте извештај са прошлогодишњег наступа наших репрезентација у квалификацијама за Summer Cups, када ни дечаци ни девојчице нису успели да се квалификују.

А ево како су протекли квалификациони турнири 2015. године, када наше репрезентације такође нису успеле да се квалификују за финални турнир.

 

 

Pripreme reprezentacije Srbije za European Summer Cups 2017, Teniski savez Srbije
Заједничка фотографија репрезентативаца Србије са тренерима Ренцом Фурланом, Александром Јеринкићем, Драганом Шерером и Николом Видовићем

 

 

Дечаци

 

⌚ 3.7.17.  16.56 h

Резултати полуфинала:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ Ц

 

 • Естонија
 • Холандија
 • Пољска
 • Румунија
 • Србија
 • Швајцарска
 • (Белорусија
 • Бугарска
 • Немачка
 • Црна Гора)

 

 

Репрезентација Србије:

 

 

Селектор:

Вук Болић

 

 

 

 

 

Девојчице

 

⌚ 3.7.17.  16.56 h

Резултати 1. кола:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ Ц

 

 • Аустрија
 • Белорусија
 • Немачка
 • Грчка
 • Норвешка
 • Румунија
 • Русија
 • Србија

 

 

Репрезентација Србије:

 

 

Селектор:

Александар Јеринкић

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.