Dunja Marić, Klara Vaja, LES PETITS AS LE MONDIAL LACOSTE, Le Petits As, Tarb Francuska, Tennis Europe European Tour

LES PETITS AS LE MONDIAL LACOSTE, U14 Tennis Europe, Тарб, Француска, 25.1-2.2.20.

У Тарбу у Француској је у суботу 25. јануара 2020. почело 38. издање традиционалног међународног турнира „LES PETITS AS LE MONDIAL LACOSTE“, незваничног првенства света за дечаке и девојчице до 14 година. Турнир Super категорије у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-а траје до 2. фебруара 2020. године. Игра се у TK Meridien Sport на 9 терена са тврдом подлогом. Од ове године Tennis Europe jе увео нову, најјачу категорију – Super Category – којој ће у 2020. години припадати још само 4 турнира, осим турнира у Тарбу.

 

Прочитајте због чега је овај турнир толико посебан у свету јуниорског тениса.

 

Из Србије на 38. издању турнира у Тарбу учествује троје такмичара: Дуња Марић ће наступити у главном жребу, док су Александар Даскаловић и Клара Ваја завршили такмичење у квалификацијама.

На турниру ће наступити Тамара Костић, девојчица српског порекла наступа под заставом Аустрије, из Северне Македоније Ива Јованова, док ће из Хрватске на турниру наступити Фран Раконић, Антонио Вољавец. Срећно!

Главни жреб је објављен у недељу увече, а мечеви главног жреба почињу у понедељак.

 

Детаљније LES PETITS AS LE MONDIAL LACOSTE, U14 Tennis Europe, Тарб, Француска, 25.1-2.2.20.

 

Ово је званични сајт турнира. На овом линку можете уживо гледати мечеве, а на овом можете пратити резултате са турнира уживо.

LIVE

 

 

 

⌚ 29.1.20.  19.23 h

Српска тенисерка Дуња Марић је у 2. колу нажалост изгубила од Румунке Еве Марије Јонеску 4-6 6-1 3-6 🙁

 

 

 

⌚ 28.1.20.  10.14 h

Српска тенисерка Дуња Марић је у 1. колу победила Францускињу Камил Гримо 6-2 6-3. Честитамо!

Клара Ваја је у 1. колу дубла играла са Францускињом Георгијом Каламари, и њих две су у неизвесном мечу изгубиле од Францускиња Болеке и Реге 6-0 4-6 4-10.

 

 

⌚ 26.1.20.  20.00 h

Клара Ваја је у 2. колу квалификација изгубила од 1. носитељке, Британке Хепзибах Олувадаре 3-6 2-6. Вицешампион Србије Александар Даскаловић изгубио је у 1. колу квалификација од Француза Хуга де Грандеа 2-6 3-6. Дуња Марић ће у 1. колу главног жреба играти против Францускиње Камил Гримо. Срећно!

Организација турнира је на врхунском нивоу. За децу су обезбеђене оставе за торбе и ствари, превоз, ресторан са ручком и вечером, забавни садржаји, Sony PlayStation итд.

 

 

Српски такмичари имали су много успеха претходних година: 2019. године је Лола Радивојевић освојила друго место на утешном турниру. Победници 37. издања турнира у Тарбу били су чешки тенисери Линда Фрухвиртова и Војтех Петр. Хамад Међедовић је 2017. године освојио 2. место у синглу, док су победници били Италијан Лука Нарди и Рускиња Марија Тимофејева. Погледајте како је све изгледало 2016. године, када су победници били Американац Стефан Леустиан и Украјинка Марта Костјук. Виктор Јовић је са Пољаком Давидом Тацзалом освојио друго место у дублу. Године 2015. победници су били Анастасија Потапова (Русија) и Чун Хсин Тсенг (Кинески Тајпех), а наша Олга Даниловић постигла је тада огроман успех освојивши друго место.

 

 

 

⌚ 26.1.20.  20.00 h

Девојчице, 1. коло:

LES PETITS AS LE MONDIAL LACOSTE, Le Petits As, Tarb Francuska, Tennis Europe European Tour

 

⌚ 26.1.20.  20.00 h

Дечаци, 1. коло:

LES PETITS AS LE MONDIAL LACOSTE, Le Petits As, Tarb Francuska, Tennis Europe European Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *