ID Tennis Team Beograd logotip

ID Tennis Team

Марка Челебоновића 2, Београд

 


Прикажи већу мапу

 

Општина:
Нови Београд

 

Телефон:

+381659141312

 

Информације:

https://www.instagram.com/idtennisteam/

https://www.facebook.com/idtennisteam/

 

Тениски тим ID Tennis Team из Београда основан је крајем 2018. године, а ради на теренима ТК Агримес на Бежанијској коси. Оснивач је познати српски тениски тренер Иван Дуганџић, један од тренера Дамира Џумхура, 92. тенисера на ATP ранг-листи. Тим носи назив по иницијалима свог оснивача, а приоритет у раду је такмичарски тенис.

Тим тренера чине Иван Дуганџић, Филип Живковић и Миодраг Драгуљевић, одабрани тренери који имају своје принципе рада и који су максимално прилагођени сваком играчу.

Рад са заснива на индивидуалним и групним тренинзима, и максимално се посвећују сваком члану тима. ID Tennis Team тренутно чини 20 играча разних категорија.

 

ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Тенисери и тренери ID Tennis Team-a

 

ID Tennis Team такође чине два кондициона тренера (Драган и Страхиња Томовић) и спортски психолог. Кондициони тренинзи се прилагођавају сваком играчу понаособ, у зависности од процене на чему треба да се ради у одређеном периоду, а одвијају се у фитнес сали ТК Агримес. Такође, исти принцип рада је и са спортским психологом.

 

Упитали смо оснивача ID Tennis Team-a Ивана Дуганџића због чега је основао тениски тим, а не клуб:

„Назив ID Tennis Team је изабран из више разлога.

Прво, тренирамо на теренима ТК Агримес, али наши играчи нису сви регистровани за тај клуб.

Друго, код нас се рад у тениским клубовима, углавном свео на однос тренер-играч. Ја сам желео то да променим и покушам да објединим и тениске тренере и кондиционе и спортског психолога и родитеље – све у један тим. Сви они доприносе развоју и напретку сваког детета.

Треће, постоји и маркетиншки разлог – да се разликујемо од других по називу, јер смо различити и по раду.

ID су моји иницијали, TEAM – оно што је моја визија рада са децом.“

 

Ivan Dugandžić, Filip Živković, Miodrag Draguljević, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Тренерски тим: Филип Живковић, Иван Дуганџић и Миодраг Драгуљевић

 

У четвртак 18. јула 2019. године смо посетили терене у ТК Агримес на којима се одвијају тренинзи ID Tennis Team-а, и попричали смо са такмичарима и тренерима. Тренинг је трајао два сата, после чега је уследио и кондициони тренинг који је трајао више од сат времена. Погледајте репортажу.