Emilija Miljković, Masters Teniskog saveza Beograda za devojčice do 12 godina, Teniski savez Beograda, Teniski klub Partizan Beograd
Лични Подаци

Емилија Миљковић (2008)

Место Рођења: Београд
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТК White Star
Користи руку: Десну
Tренер: Вилма Марковска
Година Отпочињања Каријере: 2013
Омиљена Подлога: Шљака
Омиљени Тениски Ударац: драјв волеј
Тениски Узор: Кеи Нишикори
Марка Рекета: Tecnifibre
Дубл Партнер по Избору: Емилија Исидоровић
Хоби / интересовање: Цртање
Омиљена Књига/Књиге: 101 Далматинац
Турнири:

Емилија Миљковић

Портрет Малог Играча


Емилија Миљковић (TK White Star (Cherry Sport), 2008. годиште) је пре десетак дана освојила ОП Београда, турнир Б категорије до 12 година, одигран у TK Green Set у Јајинцима, а јуче је освојила ОП Београда до 12 година у TK Classics. То је само наставак изванредних резултата ове мале тенисерке на турнирима из програма Tennis’10s. Емилија је прошле година победила на међународном турниру до 11 година 12. Тениске Наде у Београду, а 2018. године је играла у финалу 22. међународног Купа Нада у Шиду. Честитамо!
Емилија, ово је твој први пехар у конкуренцији до 12 година, али није једини јер си ти освајала турнире до 10 година. Колико пехара имаш, који ти је најдражи, а који меч ти је био најтежи у досадашњем такмичењу?

Taчније, први пехар за освојен турнир до 12 година, а играла сам укупно пет финала до 12 година. Имам укупно 20 пехара, а најдражи ми је онај са освојеног Champions Bowl-a 2019 у категорији U11.Пре четири године на конкурсу Моја Баболат тениска прича у организацији сајта Малих играча побрала си бројне симпатије изјавом да тенис играш зато што је то „кул, креативно и забавно“ (https://maliigraci.rs/tenis-novosti/moja-babolat-teniska-prica-emilija-miljkovic/). Да ли се нешто променило од тада и како сада доживљаваш тенис?

И даље мислим исто, само што је тенис сада постао мало озбиљнији и захтевнији, више се ради на разним стварима. Доживљавам га и даље као једну од најлепших ствари у мом животу.Можеш ли да нам представиш свој тениски тим Cherry Sport и другарице са којима тренираш?

Cherry Sport је тим који је основала породица Марковски, они су сви тениски тренери или активни играчи и знају много о спорту, а и о мени. Другара и другарица имам много и из Београда а и из региона, који су чланови клуба, и редовно се дружимо, тренирамо и навијамо једни за друге.Како би описала свог тренера Вилму Марковску у пет речи?

Енергична, одлучна, позитивна, духовита и гласна.


Mala teniserka Emilija Miljković, Vilma Markovska, TK White Star Beograd, Cherry Sport
Емилија Миљковић са својим вишегодишњим тренером Вилмом Марковском

Зашто је драјв волеј звој омиљени ударац?

Драјв волејем сам увек волела да нападам, али тренутно ми је слајс омиљени, мада још морам да га усавршавам.


Emilija Miljković, Dvoransko prvenstvo Srbije do 14 godina, Teniski savez Srbije, Teniski klub Trim Beograd
„Волим слајс“ 🙂

Какви су ти планови за летњу сезону и на којим међународним турнирима ћеш учествовати када се нормализује ситуација са пандемијом?

Још увек нисам сигурна за међународне турнире, и када ће пандемија да то дозволи. Тренутни планови су ми да се задржим у првих 10 у Србији у конкуренцији до 12 год. и да се полако припремам за 14-ицу.Да ли имаш неки хоби?

У слободно време највише волим да цртам, играм фудбал и разне друге спортове.Какву музику слушаш? Можеш ли да наведеш неколико песама са своје омиљене плејлисте….

Највише волим стране песме, а плејлиста би рецимо била:

  • Sonique – Sky
  • Zaz – Je Veux
  • Eiffel65 – Blue


Емилија Миљковић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.