Marko Filipović
Лични Подаци

Марко Филиповић

Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: TK Colonial Sun
Користи руку: Десну
Tренер: Дејан Вукојичић
Омиљени Тениски Ударац: Форхенд

Марко Филиповић

Портрет Малог Играча


Марко Филиповић (ТК Бањица, 2004. годиште) je победник ОП Београда, турнира III категорије до 12 година, одиграног у ТА Типсаревић. Честитамо!

 

❓ Марко, какви су твоји утисци после освајања првог турнира у конкуренцији до 12 година?

Неколико пута сам био у полуфиналу и четвртфиналу до 12 година. Овог пута сам освојио турнир, веома сам срећан и то ми је дало велико самопоуздање.

 

Vuk Rađenović, Marko Filipović, Otvoreno prvenstvo Beograda do 12 godina, Teniska akademija Tipsarević Beograd
Финалисти Марко Филиповић и Вук Рађеновић

 

❓ Да ли би нам представио свој тениски клуб и тренера?

Ја тренирам у TK Colonial Sun, где имам одличне услове за тренирање. Мој тренер је Дејан Вукојичић, од којег сам много научио о тенису, а и даље учим. Тамо имам другаре са којима тренирам: Коста Бенић, Коста Тодоровић, Стеван Антић, Лара Стојановски, Вук Давид Стрампут, Андреј Радојичић.

 

Marko Filipović, Dejan Vukojičić
Марко са другарима и тренером Дејаном Вукојичићем

 

❓ Са ким најчешће спарингујеш, а са ким се највише дружиш на турнирима? Како се, рецимо, осећаш кад се са друге стране мреже нађе неко од твојих другара?

Најчешће спарингујем са другарима из клуба, а такође спарингујем и са другарима са турнира. Скоро сам играо меч против веома доброг друга Никше Арсића, и изгубио сам. Наравно, жао ми је што сам изгубио, али ми је исто тако драго што је Никша прошао даље. Загрлили смо се после меча, и он и ја смо дали све од себе, он је у том моменту био бољи.

 

Marko Filipović
После спаринга са Урошем Радовановићем

 

❓ Колико пажње поклањаш кондиционим тренинзима?

Кондиција је веома битна и трудим се да јој посветим што више времена могу. Мој кондициони тренер је Иван Павловић. С обзиром на то да сам доста висок за своје годиште, доста времена посвећујем истезању.

 

Marko Filipović
Турнир у Лазаревцу до 12 година

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променио или поправио у својој игри?

Својом највећом врлином сматрам своју менталну снагу и то што и када губим увек пронађем снаге да се вратим у меч. Што се тиче тога шта бих волео да побољшам, јесте да имам бољи осећај за дроп-шот и да сам у току поена  спуштенији  на коленима.

 

Marko Filipović, Viktor Troicki
Марко са Виктором

 

❓ Који је твој омиљени тениски ударац и зашто?

Мој омиљени ударац је форхенд, зато што и када ме противник избаци из терена ја могу да погодим јако добру паралелу или дијагоналу.

 

❓ Зашто си се определио за индивидуални спорт, а не екипни?

Тенис сам почео да тренирам са непуне 4 године. Одлучио сам се за тенис јер ми више одговара индивидуални спорт, и тенис ми се веома допао.

 

Marko Filipović, Champions Bowl do 11 godina
Champions Bowl до 11 година

 

❓ Где видиш себе за седам-осам година?

О, никада себи нисам поставио то питање, волео бих да будем у Дејвис Куп репрезентацији.

 

❓ Да ли ти уз тениске обавезе остаје довољно времена за учење, дружење и игру? Какав успех очекујеш на крају школске године?

Тешко ми је да ускладим обавезе у школи са тренинзима. Не остаје ми баш много слободног времена после учења и тренирања, али се трудим да га проведем на најбољи могући начин:

– Идем у биоскоп са другарима

– Дођу ми другари да одиграмо неки pes, fifu или gta v

– Идемо у Кошутњак на трчање

 

Marko Filipović
Марко као скупљач лоптица

 

Предмет који ми најбоље лежи је наравно физичко. Надам се да ћу остварити одличан успех са крају године, и овом приликом се захваљујем мојој разредној Тамари Кецман јер има разумевања за моје изостанке због турнира и тренинга 🙂

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.