Milica Zagorac, Otvoreno prvenstvo Beograda do 16 godina Švajcarac, Teniski klub Forhend Beograd, Teniski klub Forhend Vinča
Лични Подаци

Милица Загорац (2006)

Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТК Форхенд
Користи руку: Десну
Tренер: Маја Тошић
Година Отпочињања Каријере: 2012
Омиљени Тениски Ударац: Бекхенд
Тениски Узор: Анђелика Кербер
Омиљена Књига/Књиге: „Новогодишња мистерија“ Џеронимо Стилтон

Милица Загорац

Портрет Малог Играча


Милица Загорац (Рекет клуб Београд, 2006. годиште) је победница ОП Београда 2. категорије до 12 година, одиграног у ТК Top Ten. Такође, Милица је ове године неколико пута играла у полуфиналу, а на ОП Београда до 12 година у ТК Ековел одиграном у јуну, играла је у финалу. Освојила је прво место на наранџастом нивоу до 10 година у Новом Саду,  Елите Куп 2014. године, такође прво место на зеленом нивоу до 10 година на ОП Београда, у Гроцкој у августу 2016. године. Освојила је трофеј за друго место на наранџастом нивоу у Шапцу 2014. године, треће место на зеленом нивоу у Зрењанину 2015. године, и трофеје на клупским новогодишњим турнирима. Представљамо девојчицу која константно напредује у игри и у резултатима.

 

 

❓ Милице, када си почела да тренираш тенис и ко је твоја омиљена тенисерка?

Тенис сам почела да тренирам са 6 година. На први тренинг ме је одвео тата у тениски клуб Top Ten. Први рекет сам добила са 4 године и био је марке Prince, данас се са њим игра моја најмлађа сестра. Моја омиљена тенисерка је Анђелика Кербер, свиђа ми се њен начин игре и увек је насмејана.

 

 

❓ Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и клупске другарице?

Мој тениски клуб је Рекет клуб.  Tо је један од нејлепших клубова у Србији, јер поред школе тениса то је место и за забаву, рекреацију и дружење. Мој тренер је Маја Тошић, са њом тренирам од почетка. Маји сам захвална на свему што ме је научила. Она је супер тренер јер се труди и залаже  да ја напредујем. Такође бих споменула тренере: Загу са Партизана и Јелену са Новака, које су ми дале значајне савете о тенису. Поред свакодневних тренинга увек се нађе мало времена за дружење. Од другара из клуба са којима се дружим издвојила бих: Тину Милетић, Нађу Муратовић, Александру Ђокић, Иву Николић. Поред њих ту је и моја млађа сестра Марија, која такође тренира тенис у Рекет клубу.

 

 

❓ Који тениски ударац ти је омиљени и зашто?

Омиљени ударац у тенису ми је бекхенд, јер ми је најлакши ударац и често га користим у мечевима. Поред тога волим и смеч, јер се излази на мрежу и често је одлучујући за добијање поена.

 

 

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у игри?

Својом врлином у игри сматрам нападање и упорност. За мене је најлепши осећај када изађем на терен јер је то место где се сами сналазимо, где не знамо шта нас очекује. Ту има и туге и нервозе,  али и најлепших тренутака када добијамо поене, а то је оно што нас чини срећнима.

 

 

❓ Какав си ђак и који предмет највише волиш?

Одличан сам ђак, имам све петице. Омиљени предмети су ми: математика, физичко васпитање и географија. Поред тога волим и енглески и немачки језик.

 

 

❓ Како замишљаш себе за 10 година; који су твоји тениски снови?

Себе за 10 година замишљам како подижем трофеј на неком гренд слему, а тениски снови су ми да будем међу првих 10 на АТП листи и да освојим све гренд слемове 🙂

 

 

❓ Можеш ли својим вршњацима да препоручиш неку добру књигу?

Препоручујем све књиге Џеронима Стилтона, али бих издвојила „Новогодишња мистерија“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *