Mali teniser Pavle Čopić
Лични Подаци

Павле Чопић (2007)

Место Рођења: Чачак
Место: Чачак
Држава: Србија
Клуб: ТК Харон
Користи руку: Десну
Tренер: Јелена Кандић и Лука Илић
Година Отпочињања Каријере: 2015
Турнири:

Павле Чопић

Портрет Малог Играча


Павле Чопић (TK Харон, 2007. годиште) је победник Купа Србије, турнира 1. категорије до 12 година, одиграног у ТК Спартак у Суботици. Прошле године је Павле већ освојио један турнир 1. категорије у Шапцу, док је ове године био полуфиналиста Зимског државног првенства Србије до 12 година. Са задовољством вам представљамо овог талентованог и насмејаног малог тенисера из Чачка.

 

 

❓ Павле, честитамо! Какви су твоји утисци са турнира у Суботици и како ти се допада играње на тепиху?

Хвала на честиткама!!! Задовољан сам својом игром, понашањем, свеукупно начином на који сам освојио овај турнир. Тепих као подлогу не волим, али после овог турнира мораћу да заволим. Ова победа дошла је у правом тренутку, после лошег наступа у Ореју – „ПОСЛЕ КИШЕ СУНЦЕ СИЈА“!

 

 

❓ Када си почео да тренираш тенис и зашто си се определио за индивидуални спорт?

Са четири и по године почео сам да тренирам џудо, после тога кудо /мешавина ММА, кикбокса, бокса, каратеа/. Био сам добар борац и тако сам заволео индивидуални спорт. Пре три и по године, паралелно са Кудо, почео сам да тренирам тенис, а од своје девете године само тенис, једноставно љубав се родила.

 

 

❓ Знамо да потичеш из Чачка и да си члан београдског ТК Харон. Колико је тенис популаран у Чачку? Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб и другаре са којима тренираш?

Тениски савез западне Србије и Шумадије тренутно слабо функционише, нисмо имали завршни мастерс ни турнире Б категорије у 2018. години, зато сам одлучио да се региструјем за београдски клуб Харон. Иначе у Харону често тренирам када сам у Београду и тамо су сви пријатељи моји и моје породице. Тенис у Чачку је доста популаран спорт. Моји тренери су професор Јелена Кандић и некадашњи шестоти играч на ATP Лука Илић. Први мој тренер је Милош Пузић и велики поздрав за Милоша. Моји другари су Сара и Софија Ђунисијевић, Вељко Чакаревић, Милан Радојичић, Анастасија Николић, Милица Милошевић, Александра Јоковић и други.

 

 

❓ И твој старији брат Андрија је одличан тенисер. Волиш ли да играш спаринге против њега, и да ли понекад размењујете утиске о тенису?

Тенис мој брат и ја помињемо 150.000 пута дневно минимум. Анализирамо сва дешавања српских и светских тенисера. Андрија је стварно одличан тенисер, тренутни резултати не осликавају реалну слику, али ја верујем да ће бити ускоро најбољи. Спаринзи са њим су за мене веома значајни и много их волим.

 

 

❓ Чиме се највише задовољан у својој игри, а шта би променио или поправио?

Највише сам задовољан бекхендом, а треба да поправим све, јер ја сам мали тенисер и ништа није потпуно савршено.

 

 

❓ Са којим познатим тенисером би волео да „укрстиш“ рекет? Ко је твој тениски узор?

Волео бих да укрстим рекет са Новаком, Федерером и Надалом. Реално тениског узора немам, волео бих да будем јединствен.

 

 

❓ Шта би изабрао: лето или зиму, фудбал или баскет, ћевапе или пицу?

Лето.

 

 

❓ Који предмет највише волиш (а да то није физичко васпитање 🙂 ) и како успеваш да ускладиш обавезе у школи са тренинзима и турнирима?

Математику. Одличан сам ђак – 5,0.

 

 

 

❓ Какви су ти планови за предстојећу летњу сезону? На којим ЕТА турнирима ћеш учествовати?

Врсар, Прокупље, Улцињ, Чачак, Трст, Келн, Барселона.

 

 

❓ Можеш ли својим вршњацима да препоручиш неки добар филм?

„Јужни ветар“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *