Baseline tennis by Miki Janković – Mali igrači ćaskalica

Ćaskamo sa osnivačem i glavnim trenerom akademije koja radi na terenima teniskog centra Baseline u Beogradu – Miki Janković. Mnogima je dobro poznat, pre svega kao igrač, a već šest godina i kao trener. Svoju igračku karijeru je prinudno rano završio, ali je godinama svu energiju i znanje usmerio trenerskom i menadžerskom poslu od čega je izrasla i njegova teniska akademija.


Mali igrači: Ko je Miki Janković, za one koji ne znaju, privatno i profesionalno?

Miki Janković: Privatno, najsrećniji sam otac devojčice i dva dečaka. Profesionalno, punih šest godina: teniski trener, isto toliko menadžer u sportu, neko ko je iz privatnih, zdravstvenih razloga u 23.godini nevoljno završio karijeru profesionalnog tenisera na 256. ATP poziciji.


Mali igrači: Tvoja najveća teniska dostignuća kao igrač…

Miki Janković: Kao junior, višestruki sam Državni prvak u svim kategorijama. Osvajač sam Tennis Europe Mastersa do 16 godina i rangiran na prvom mesto Tennis Europe rang liste do 16.godina. Igrao sam četvrt-finale juniorskog Roland Garrosa. Moj prvi medjunarodni turnir odigrao sam sa 10 godina i bio sam finalista turnira Smrikve bowl u Puli, a potom u kategoriji U10 finalista Lemon Bowla u Rimu.

Moja profesionalna karijera kratko je trajala i u tom periodu najveći ispeh je učešće (po pozivu) sa reprezentacijom u Diseldorfu i osvojen Svetski Kup. Karijerni rang mi je 256 mesto na ATP listi u singlu.


Детаљније Baseline tennis by Miki Janković – Mali igrači ćaskalica

Огласи


Mali igrači: Tvoja dosadašnja trenerska iskustva…

Miki Janković: Prva trenerska iskustva pamtiću sa Teniske akademije Tipsarević, potom iz TC Novak. Iskustvo koje sam stekao u našim najvećim teniskim centrima dalo mi je osnove i krila da se samostalno upustim u teniske vode . Bio sam, kao trener, deo svih najvećih turnira, kao i Grand Slam turnira. Osvojen je Wimbledon, kao trener i član tima  1. igrača na ATP listi u dublu Mate Pavića. Sve ovo je do sada najblistaviji deo moje trenerske karijere. Od singl igrača radio sam sa Filipom Krajinovićem i Nikolozom Basilashivilijem. Verujem da ću na terenima Baselina vrlo brzo prepoznati juniora kome ću moći da pomognem da svojim rezultatima dosegne iskustva top 100 ATP igrača, a kako sam rano krenuo trenerskim stazama zaista očekujem da u budućnosti mogu da ispratim i igrače ranga top 10.


Mali igrači: Od kada si u Beogradu i na koji način si se uklopio u teniskom centru Baseline?

Miki Janković: Beograd je moj grad. U Beogradu sam rodjen. U Baselinu za samo šest meseci saradnje, mislim da smo puno napravili, da su naši igrači, posebno juniori dobili još jedno mesto u gradu za svoje profi uspehe.


Mali igrači: Vaša teniska ponuda i kakve ste programe definisali za igrače?

Miki Janković: Trenutno su aktivna tri programa i to:

– program za individualne profi igrače, domaće i strane

– program za grupne treninge za domaće igrače

– program letnjeg juniorskog kampa


Mali igrači: Tim trenera koji radi sa tobom…

Miki Janković: Tim čine kako teniski treneri, tako i kondicioni, svi sa iskustvom u radu na teniskim terenima. U trenerskom timu trenutno su: Nenad Mitić, Luka Janković, Filip Živković i kondicioni trener Nemanja Todorović. Svi oni imaju iskustva u radu sa takmičarima svih kategorija.


Mali igrači: Čime si ponosan do sada?

Miki Janković: Razloga  da budem ponosan imam i na privatnom i na profesionalnom planu. Sa 29 godina imam tri bebe i šest godina trenerskog iskustva sa najboljima.


Mali igrači: Šta te brine?

Miki Janković: Uticaj mog odsustva, putovanja na odgajanje moje dece.


Mali igrači: O čemu sanjaš?

Miki Janković: Sanjam da budem trener naše reprezentacije koja će osvojiti Davis Cup, kao i da napravim novi talas domačih tenisera i teniserki koji će predstavljati Srbiju na ATP I WTA listama.


Mali igrači: Šta planiraš?

Miki Janković: Da nastavim sa trenerskim radom, da radeći na sopstvenom razvoju, radim i na razvoju Baseline teniskog centra.


Mali igrači: Tvoji ciljevi…

Miki Janković: Jedan je najveći, da mi deca rastu u srećnom okruženju


I ovde nije kraj, pratimo rad, pratimo aktivnosti i do skorog ponovnog ćaskanja pozdravljamo ono što su Miki Janković i svi oko njega pokrenuli zajedno u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *