„Klinci za budućnost“ osnova projekta „Novi vek srpskog tenisa“ – Teniski savez Srbije, uz Ministarstvo sporta Srbije

Preuzeto sa sajta Teniskog saveza Srbije

Teniski savez Srbije proslavio je prošle godine vek postojanja. U drugih 100 godina ulazimo sa mladim snagama, spremnih za izazove “Novog veka srpskog tenisa”. Jasne i perspektivne budućnosti nema bez jake baze. A, baza se stvara od armije dece, koja tek prave prve teniske i životne korake. Zbog toga Teniski savez Srbije, uz Ministarstvo sporta Srbije pokreće projekat “Novi vek srpskog tenisa”, u kome će jedna od najbitnijih tema da budu “Klinci za budućnost”. Predani ideji, odani sportu, ali svim životnim postulatima ekologije, održivog životnog razvoja i zaštite životne sredine. Sve uz podršku, i pod budnim okom dosadašnjih velikana srpskog tenisa.

Počinjemo serijom turnira za devojčice i dečake do 10 godina, “Tenis 10”, u svim regionalnim teniskim centrima Srbije. Iz Beograda, Subotice, Novog Sada, Čačka i Niša želimo da pošaljemo jasnu sliku da za tenis u Srbiji nema zime.

Turniri su:

6. i 7. maja na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu

20. i 21. maja na terenima TK Spartak u Subotici

10. i 11. juna na terenima TA Tipsarević u Beogradu

1.i 2. jula na terenima TA TAŽ u Nišu

22. i 23. jula na terenima TK Sloboda u Čačku

26. i 27. avgusta na terenima TK Partizan u Beogradu

2. i 3. septembra na terenima TA Elit u Novom Sadu

23. i 24. septembra na terenima TA Novak u Beogradu

Pozivamo sve klubove da aktivno uzmu učešće na turnirima, jer je spreman i bogat nagradni fond. Za najuspešnije šefove teniskih škola klubova su predviđene nagrade:

150.000 RSD najuspešnijem

100.000 RSD drugoplasiranom

70.000 RSD trećeplasiranom

50.000 RSD četvrtoplasiranom

Rangiranje se vrši na kraju serije turnira, a pored rezultata bitan je i broj učesnika .

Teniski savez Srbije

Детаљније „Klinci za budućnost“ osnova projekta „Novi vek srpskog tenisa“ – Teniski savez Srbije, uz Ministarstvo sporta Srbije


ОгласиZeleni nivo do 11 godina

Preuzeto sa sajta Teniskog saveza Srbije

Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije propisao je nove pravilnike za turnire „Tenis 10“ za sve kategorije, i za crveni, narandžasti i zeleni nivo. Najznačajnija izmena tiče se najprestižnijeg nova.

Novi pravilnik TSS za takmičenja na zelenom nivou omogućava da na turnirima igraju i igrači uzrasta 11 godina. Svi igrači starosti 11 godina, koji žele da se takmiče na seriji turnira, moraju biti uredno registrovani.


Još dva velika dečija turnira u regionu u najavi…

Dve nedelje vrhunskog dečijeg tenisa – Međunarodni turnir 16. TENISKE NADE, deo Champions Bowl by Wilson serije, koja se igra u 32 zemlje i regiona, održaće se u ТК Haron u Beogradu od 27. juna do 11. jula 2023. godine.


Internacionalni dečiji teniski turnir CHERRY CUP SKOPJE 2023, Skopje – 03.09. do 17.09.2023. Ove godine organizator slavi mali jubilej i najavljuje 8 turnira u jednom događaju i to crveni, narandžasti i zeleni tennis 10s turniri, U11, U12, U13,U14 i specijalno izdanje juniorskog turnira U18.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *