Natalija i Đura najbolji na KUP-u SRBIJE do 10 g. 2023 – Teniski Savez Srbije i TK Fair Play – 3. do 5. 06.23. – Teniski centar Bejzlajn, Beograd

Vreme je za prve trofeje za takmičarke i takmičare Zelenog nivoa do 10 godina. Kup Srbije u organizaciji TK Fair Play, biće održan od 3. do 5. juna na terenima. Teniskog centra Bejzlajn u Beogradu (Olimpijskih igara 9, Košutnjak), turnir iz kalendara Teniskog Saveza Srbije.

Takmičenje počinje u subotu, 3. juna u 9.00 časova, a svečano otvaranje predviđeno je za 13.00 časova. Dodela trofeja najboljima očekuje se u ponedeljak, 5. juna oko 15 časova, po završetku finalnih mečeva.


Đura Kotur pobednik je turnira za dečake. Drugo mesto osvojio je Veljko Đumić, dok su treće podelili Pavle Pavlović i Filip Ivanović. Pobednik utešnog turnira je Pavle Georgijev.


Natalija Antić pobednica je turnira za devojčice. Drugo mesto osvojila je Nikolina Pešić, dok su treće podelile Lena Kukić i Lara Lazić. Pobednica utešnog turnira je Latika Gardabudskikh.


Slike sa otvaranja turnira i kako je počeo Kup Srbije moćete videti na ovom linku.


Rezultati završne faze dečaka:


Rezultati završne faze devojčica:


Održana je i najavljena radionica „Trener u bezbednim okvirima“.


PRAVILNIK ZA KUP SRBIJE


Детаљније Natalija i Đura najbolji na KUP-u SRBIJE do 10 g. 2023 – Teniski Savez Srbije i TK Fair Play – 3. do 5. 06.23. – Teniski centar Bejzlajn, Beograd

Огласи


Učestvovaće po osam najboljih takmičarki i takmičara iz četiri regionalna saveza, a sve pod kapom Teniskog saveza Srbije, koji je pokrenuo projekat “Novi vek srpskog tenisa” u 101. godini postojanja, u koju ulazi sa ključnim ciljevima:

 Aktuelizovanje najbolje sportske tradicije, podrška razvoju baze srpskog tenisa (stvaranje uslova za privlačenje većeg broja početnika i selekciju novih talenata).
 Pomoć profesionalnim klubovima u potrazi za resursima za razvoj potencijalnih vrhunskih sportista.
 Osnaživanje teniskih klubova i akademija iz Srbije u cilju privlačenja igrača iz drugih zemalja i učvršćivanje statusa i autoriteta Srbije na teniskoj mapi Balkana, Evrope i sveta.


Projekat će se sastojati od serije sportskih i edukativnih događaja, namenjenih stručnoj i široj publici. Tokom projekta vodiće se računa i o promovisanju ideje odgovornog sporta – svestranog pristupa pitanjima ekologije u organizaciji takmičenja, borbe protiv nasilja i za fer-plej u sportu, podrške zdravom načinu života i ishrane, sa posebnim akcentom na seriju turnira za najmlađe, do 10 godina, Crvenog, Narandžastog i Zelenog takmičarskog nivoa.

Najavu ove radionice možete naći na ovom linku.


Teniski savez Srbije o Teniskom savezu Srbije
 Teniski savez Srbije je najveće profesionalno tenisko udruženje u zemlji koje broji 156 klubova i ukupno više od 2.300 igrača.
 Misija TSS-a je da doprinese stvaranju srpskih teniskih zvezda svetskog kalibra i povoljnih uslova za masovni razvoj tenisa u Srbiji. TSS teži da bude lider među sportskim savezima Srbije u stvaranju savremenog pristupa radu sa sportskom zajednicom, igračima, roditeljima igrača, trenerima i partnerima, prenoseći najbolju svetsku praksu u pripremi sportista i trenera.
 Glavni fokus TSS-a je razvoj juniorskog tenisa. U proteklih 16 godina, organizacija je uložila oko 4 miliona dolara u razvoj juniorskog sporta. Trećina igrača koji su uključeni u TSS su deca mlađa od 10 godina. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, Savez sprovodi poseban program za otkrivanje i selekciju talenata “Tenis u školama”. Svake godine, program uključuje 25 škola i više od 1.300 dece.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *