Najdi točni rešenija, razmrsi go klopčeto – Cherry Cup Skopje 2023

Cherry sport go najavuva Internacionalniot turnir Cherry Cup Skopje 2023 – proudly suported by Lazar Zakovski. Ovogodišniot turnir ke se igra pod mototo „Najdi točni rešenija, razmrsi go klopćeto„. Organizatorite go promoviraa i ovogodišniot oficijalen poster na turnirot koj ovaa godina e dizajniran od poznatiot makedonski dizajner Zoran Cardula.Детаљније Najdi točni rešenija, razmrsi go klopčeto – Cherry Cup Skopje 2023


ОгласиCherry Cup Skopje 2021, međunarodni dečji turnir u Skoplju Cherry Cup Severna Makedonija, Cherry Sport

CHERRY CUP SKOPJE еден сосема необичен и несекојдневен tennis 10s и 14&U турнир. Единствена приказна за тенисот, спортот, љубовта, посветеноста, истрајноста и борбата да на децата им ја задржиме насмевката на лицето во секој момент, да им овозможиме да играат, учат, да се натпреваруваат и напредуваат. Да останат деца и да имаат можност да ја споделат сета мудрост што ја носат во себе, неоптеретени од форма, стереотипи и очекувања. Од ден на ден да стануваат се подобри во она што го прават од се срце, она што го прават со огромна љубов и она за што сонуваат. Да бидат играчи, но пред се луѓе од врвна класа , заради себе, заради своите најблиски, заради својот народ, град и земја. Да им овозможиме да бидат горди на себе и своето тениско достигнување и да се радуваат кога сето тоа ќе го споделат со своите најблиски и со светот околу себе.

Единствена приказна и за Скопје, градот кој секогаш знаел да ја цени детската насмевка. Град кој е симбол за издигнување од пепел, симбол за светската солидарност и модерни трендови на живеење. Поставен на реката Вардар, опкружен со прекрасни планини, спој на многу патишта низ историјата, место каде многу народи со векови знаат и учат да живеат заедно, едни со други , едни покрај други. Град со препознатлив дух и ритам на живеење кој мора да се осети.

prevzemeno od oficijalnata strana na Cherry Cup Skopje


Ova e petto po red izdanie na Cherry Cup Skopje i organizatorite podgotvuvaat bogata programa so koja ke go odbeležat ovoj mal jubilej. Site informacii vo vrska so turnirot i so site von turnirski aktivnosti ke možete da gi najdete vo skoro vreme na oficijalnata strana na turnirot www.cherrycup.mk, Mali igrači i Sloboden pečat. Bidete vo tek.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *