Njihova godina - Ognjen Milić, Ognjenova godina, Veljko Barjaktarović, Dragan Ilić, Slobodan Ranković, Teniski klub Dril Beograd

Њихова година: Огњен Милић

Огњен Милић, вишеструки првак Србије, ТК Дрил Београд, 2007. годиште

Тринаестогодишњи Крагујевчанин Огњен Милић је својим резултатима обележио 2019. и 2020. годину, а наравно и у претходном периоду скренуо је пажњу на своје велике могућности.


Огњен је током 2020. године освојио Летње првенство Србије до 14 година у Новом Саду и био четвртфиналиста Дворанског првенства Србије до 14 година у Београду. Освојио је 3 титулe у синглу на Tennis Europe U14 турнирима (Podgorica Open 2020 и Rio Verde Cup у Подгорици, и ČAČAK OPEN 2020 у Чачку), двапут био финалиста у синглу (BOŽIĆNI TURNIR у Београду и ТЕMPO COMPANY OPEN 2020 у Београду), и био финалиста сингла на U16 турниру Podgorica Cup 2020. Финалиста у дублу на U14 Rio Verde Cup у Подгорици, ČAČAK OPEN 2020 у Чачку и U16 NIŠ OPEN 2020 у Нишу. Члан репрезентације Србије која је освојила 7. место на квалификацијама за Tennis Europe Winter Cups у Италији. Победник Мастерса TSS TOUR U14 у Београду, победник TSS TOUR U14 Тошин меморијал у Нишу, TSS TOUR U14 ТК АС-НС у Врњачкој Бањи. Члан је победничке екипе Екипног првенства Србије до 14 година, ТК Дрил. У сјајној форми започео је и 2021. годину, освојивши врло јак ETA U14 BOŽIĆNJI TURNIR у ТК Црвена звезда у Београду у синглу, и то без изгубљеног сета! После ове титуле је заузео 1. место на Tennis Europe ранг-листи до 14 година.

Осим тога, Огњен је изабран за играча године у конкуренцији до 14 година у нашем наградном избору „Типсаревић мали играч 2020“, а занимљиво је да је прошле године исту титулу понео, али у конкуренцији до 12 година, што до сада никоме није успело – да тријумфује две године заредом. Значајно је и што је Огњен добио чак 7 од могућих 10 гласова тренерског жирија.


Детаљније Њихова година: Огњен Милић

Погледајте изнад колико је много повода за разговор са Огњеном, са његовим татом Николом, са његовим тренером Вељком Барјактаровићем и са оснивачем ТК Дрил, који му пружа велику подршку, Драганом Илићем.


Огњен Милић нам је рекао да је 2020. година била веома успешна за њега, и да му је у најлепшем сећању остало Летње државно првенство. Волео би да је могао да одигра више европских турнира, али тешка епидемиолошка ситуација то није дозволила. Огњен је рекао да успева успешно да се носи са улогом фаворита на сваком турниру, да покушава да се опусти и да игра своју игру.

Брзина и експлозивност су важне карактеристике Огњенове игре. Кондицију је у Крагујевцу радио са Бојаном Јовановићем и са татом, а од када се преселио у Београд, кондицију ради са татом. Огњен нам је открио да води да игра дубл, да је другачије, занимљиво и динамично. У 2021. години планира да напредује што више, да одигра што више турнира до 14 година и да се опроба и у старијој конкуренцији. Захвалио се свим тренерима и посетиоцима Малих играча који су гласали за њега у нашем наградном избору „Типсаревић мали играч 2020“.


Njihova godina - Ognjen Milić, Ognjenova godina, Teniski klub Dril Beograd
Огњен Милић је својим резултатима обележио 2020. годину – на слици у свом клубу, ТК Дрил

Затим смо у ТК Дрил разговарали са Огњеновим оцем Николом. Огњен потиче из спортске породице – тата Никола се у младости бавио фудбалом, а мама Јасмина кошарком. Они се труде да на Огњену пренесу спортске и животне вредности којим се руководе: спортско понашање, фер плеј, посвећеност тренинзима, дисциплину… Никола Милић нам је рекао да и шира породица помаже Огњену да иде правим путем, и нада се да на том путу Огњен и јесте. Тата Никола је рекао да је Огњен скромно дете које се радо дружи са другарима са тениса, али да истовремено кад изађе на терен, показује жељу за победом која је на таквом нивоу којег поседују само врхунски играчи. Огњен воли да игра пред публиком.


Пре неколико месеци Огњен се са татом преселио у Београд, као тениски центар Србије. Похвалио је Огњеновог тренера у Крагујевцу Зорицу Петров-Цветковић, која има велику улогу у његовом успеху. Никола Милић је захвалио тренеру Вељку Барјактаровићу на залагању и нагласио да је он најзаслужнији за Огњенове изванредне резултате. Такође је изузетно захвалан Драгану Илићу, који пружа велику пажњу и помоћ Огњену. Никола Милић захвалио је и Тениском савезу Србије, који излази у сусрет када Огњен треба да тренира на одређеној подлози и да се припрема за европске турнире.

С обзиром да се тренутно у школу делимично иде онлајн, Огњен на тај начин похађа школу, која има велику улогу у његовом развоју. Никола Милић се захвалио ОШ „Мома Станојловић“ из Крагујевца, директору, наставничком већу и разредној Ксенији, који имају велико разумевање за Огњенове обавезе, а он за узврат сваку прилику користи да учи и да оде да одговара у школи. Огњен је један од ретких малих тенисера који имају спонзорство компанија Lacoste и Tecnifibre, и Никола Милић се захвалио тим компанијама, које су препознале Огњенове резултате и потенцијал.


  • Njihova godina - Ognjen Milić, Ognjenova godina, Teniski klub Dril Beograd
  • Njihova godina - Ognjen Milić, Ognjenova godina, Veljko Barjaktarović, Dragan Ilić, Slobodan Ranković, Teniski klub Dril Beograd

Познати српски тренер Вељко Барјактаровић и селектор репрезентације Србије до 12 година присетио се првог тренинга са Огњеном, и првог утиска после њега. Вељко Барјактаровић сматра да су Огњенови највећи квалитети што је изузетно васпитано дете, па је лако радити са њим на терену. Лако испуни сваки технички и тактички задатак који се договори. У тениском смислу има пуно квалитета, форхенд са пуно спина, бекхенд већ сада технички савршен, кретање изванредно. Сервис му је на високом нивоу, али тренер Барјактаровић сматра да ће сервис у будућности бити Огњеново моћно оружје. Такође, у менталном смислу Огњен је одличан, јер у важним тренуцима преузима одговорност, што је одлика врхунских играча.

Оснивач ТК Дрил Драган Илић рекао нам је да ТК Дрил настоји да у што већој мери помогне Огњену да игра на највишем нивоу, и да ће клуб и у будућности настојати да Огњену пружа, осим тренинга, и све остало што му треба на путу до професионалног врхунског тениса. Драган Илић се нада да ће клубу бити база за успехе нових генерација, чији ће Огњен бити предводник. Похвалио је Огњена што је са великим жаром предводио своју екипу на путу до титуле екипног првака Србије до 14 година.

Желимо Огњену Милић и његовом тиму много успеха у 2021. години!

Разговоре водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *