Featured Video Play Icon

Новости из Харона: 10-годишњица клуба и детаљне информације о 14. Тениским Надама

Ове године Тениски клуб Харон из Београда обележава 10 година постојања. Кроз клуб са Сењака прошло је више генерација малих тенисера. Неки од њих баве се тенисом професионално, попут Миомира Кецмановића и Олге Даниловић, неки су отишли на америчке колеџе, а сви су заволели тениси са задовољством се сећају лепих тренутака проведених у Харону.

Такође, у ТК Харон крајем јуна почиње традиционални међународни турнир 14. Тениске Наде – Трофеј града Београда by Champions Bowl, па смо на обе теме разговарали са власником ТК Харон и тениским тренером Иваном Петковићем (интервју погледајте изнад, у наслову чланка).


Детаљније Новости из Харона: 10-годишњица клуба и детаљне информације о 14. Тениским Надама
Champions Bowl Serbia 2021, Champions Bowl Srbija 2021, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 14. teniske nade, TK Haron Beograd

Иван Петковић нам је рекао да га највише испуњава поносом што се деца која су тренирала у Харону, радо сећају времена које су провели овде, и што су тренери из Харона били део њиховог тениског одрастања, и уопште њиховог формирања као људи.

„Првих 10 година смо затворили, крећемо у следећих 10. Много тога смо научили. Има ствари које смо урадили добро, има ствари које смо могли урадити боље, трудимо се да из тога учимо, да сваке године нешто унапредимо. Тако смо и ове године обезбедили смештај за играче који долазе са стране, на две локације, и припремамо се за турнир 14. Тениске Наде.“Иван Петковић је рекао да се ТК Харон труди да сваке године унапреди организацију међународног турнира 14. Тениске Наде – Трофеј града Београда by Champions Bowl, и да се ове године очекује велики број такмичара из више земаља. Позвао је све заинтересоване да се што пре пријаве онлајн, јер је већ око 60 деце пријављено, и организатори не би волели да нека деца, чији родитељи су закаснили са пријавом, остану изван жреба (који је на 32 играча у свим категоријама).

Затим је Иван Петковић детаљније објаснио који су све новитети, посебно за категорије до 10 и 11 година. Победник турнира до 11 година учествоваће на међународном екипном турниру Lampo Trophy у Италији, који се одржава 5. јула. ТК Харон је добио позив да доведе на турнир што јачи састав из Србије, по 3 девојчице и 3 дечака. Један играч ће бити победник 14. Тениских Нада до 11 година, једног играча ће изабрати ТК Харон на основу процене квалитета играча, а за треће место ТК Харон позива све заинтересоване децу и родитеље, да се јаве, и клуб ће пре почетка Тениских Нада организовати припремни турнир у случају да има више заинтересованих, и најбољи ће бити 3. представник Србије у Италији. Све трошкове учешћа на турниру Lampo Trophy сноси организатор, осим трошкова пута.


Mina Ranđelović, Aleksija i Kristina, 10 godina TK Haron, Teniski klub Haron Beograd
Тенисерка ТК Харон Мина Ранђеловић са Кристином и Алексијом, сестрама са Кипра које тренирају у Харону

Иван Петковић је такође говорио о наградама које ће освојити првопласирани на турниру (спортске награде компаније Вилсон, ваучери Биди Баду, MSV и Polyfibre), као и о значају чињенице што ће учесници у конкуренцији до 13 и до 15 година на турниру освојити бодове за UTR ранг-листу.Затим смо разговарали са такмичаркама ТК Харон Теодором Врућан и Милицом Добросављевић – Теодора је добила стипендију за један амерички колеџ, а Милица се припрема за одлазак на колеџ. Дугогодишњи члан Харона Јован Ћирковић већ две година студира и игра тенис на Универзитету у Џорџији, близу Атланте, и открио нам је детаље о организацији такмичења на колеџу, о учењу и уопште о својим искуствима у Америци. О овогодишњим резултатима смо разговарали са члановима клуба Мином Ранђеловић, Симоном Влаисављевић и Димитријем Јанковићем. Мале тенисерке, сестре Кристина и Алексија дошле су са Кипра у Београд, где вредно тренирају са тренерима из клуба и лепо се забављају са другом децом из Харона.


Честитамо ТК Харон 10-годишњицу клуба, желимо му још много деценија успешног рада, и да наставимо да лепо сарађујемо и у наредним годинама! ? ?

Разговоре водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *