Огњен Милић и Вук Рађеновић у српском финалу Podgoricа Cup 2020 ETA U16

Међународни турнир Podgorica Cup 2020 за младиће и девојке до 16 година (3. категорије) игра се од 30. новембра до 5. децембра 2020. године на 6 шљакастих терена ТК Eminent, у главном граду Црне Горе Подгорици. Играно је у оквиру Tennis Europe Junior Toura.

⌛ 5.12.2020. 11.12 h

Репрезентативац Србије Вук Рађеновић освојио је дуплу круну на турниру Podgorica Cup 2020 у Подгорици, док је Огњен Милић финалиста сингла. Браво момци!

Честитамо и црногорској тенисерки Теи Никчевић, која је освојила друго место и у синглу и у дублу!

У „српском“ финалу Вук је победио Огњена 6-4 6-4, и тако освојио своју 3. Tennis Europe титулу ове године. Тринаестогодишњи Огњен Милић има лепе шансе да од 1. јануара заузме 1. место на Tennis Europe ранг-листи до 14 година.

Теа Никчевић је у финалу сингла изгубила од Немице Амели Јустин Хејтманек 5-7 1-6.


Детаљније Огњен Милић и Вук Рађеновић у српском финалу Podgoricа Cup 2020 ETA U16


  • Vuk Rađenović, Emil Dapčević, Milan Ristov, Simon Knežević, Podgorica Cup 2020 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour
  • Milan Ristov, Simon Knežević, Podgorica Cup 2020 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour
  • Vuk Rađenović, Emil Dapčević, Podgorica Cup 2020 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour

⌛ 4.12.2020. 14.02 h

Репрезентативци Србије Вук Рађеновић и Огњен Милић остварили су велики успех у Подгорици – ушли су у финале сингла, а Вук Рађеновић je заједно са црногорским тенисером Емилом Дапчевићем освојио титулу у дублу. Браво момци, и верујемо да ћете сутра одиграти сјајан финални меч!

Вук Рађеновић је у полуфиналу победио Емила Дапчевића из Црне Горе 6-1 6-1, док је првак Србије до 14 година Огњен Милић наставио сјајне игре у престоници Црне Горе, савладавши после преокрета црногорског тенисера Симона Кнежевића 0-6 6-3 6-2. У финалу сингла су Вук Рађеновић и Емил Дапчевић победила Милана Ристова и Симона Кнежевића 6-2 6-3.

Честитамо и црногорској тенисерки Теи Никчевић на пласману у финале сингла, а Иви Рафаиловић, Симону Кнежевићу и Емилу Дапчевићу у полуфинале сингла, као и Теи Никчевић, Емилу Дапчевићу, Милану Ристову и Симону Кнежевићу на пласману у финале дубла!

Теа Никчевић је у полуфиналу сингла победила Рускињу Милену Павловну Павликову 6-1 6-2, а заједно са Немицом Максин Софи Камерер игра у финалу дубла.


Огњен Милић је ове године освојио три Tennis Europe титуле у синглу до 14 година, а ово му је прво финале до 16 година (Огњен има свега 13 година). Пре недељу дана освојио ETA U14 турнир у Подгорици Podgorica Open 2020, a пре месец дана освојио још један ETA U14 турнир у Подгорици – Rio Verde Cup у TK Eminent. Вук Рађеновић је ове године освојио две Tennis Europe титуле у синглу до 16 година: у Суботици је освојио титулу на ČIKOVOM MEMORIJALU, а пре тога је тријумфовао на PECINOM MEMORIJALU у Панчеву.


Резултати у синглу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *