PECIN MEMORIJAL, U16 Tennis Europe, TК Динамо Панчево, Србија, 26.9-2.10.20.

У ТК Динамо у Панчеву се од 26. септембра до 2. октобра 2020. године одржава 31. по реду PECIN MEMORIJAL, традиционални међународни тениски турнир 2. категорије за девојке и младиће до 16 година. Турнир се одржава у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Игра се на 6 терена са шљаком у спортском центру на Миси. Директор турнира је Младен Вуковић, а врховни судија је Немања Радић.

Због отежаних услова узрокованих пандемијом вируса корона, на овогодишњем издању традиционалног турнира учествују углавном тенисери и тенисерке из Србије и из земаља окружења.


Детаљније PECIN MEMORIJAL, U16 Tennis Europe, TК Динамо Панчево, Србија, 26.9-2.10.20.


⌛ 2.10.2020. 13.34 h

Српски тенисери Милица Поповски и Вук Рађеновић освојили су титулу на PECINOM MEMORIJALU 2020, а Марко Николић је финалиста. Браво!

У српском финалу Вук Рађеновић је победио Марка Николића 6-2 6-3 и тако освојио своју 4. Tennis Europe титулу у синглу – прву ове године, док је Милица Поповски после преокрета савладала још једну Рускињу, Киру Матушкину – 1-6 6-4 6-1, и тако освојила своју 2. Tennis Europe титулу у синглу, а прву ове годинe!


 • Vuk Rađenović, Simon Knežević, Marko Maksimović, Andrej Nedić, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Anđelija Marković, Kira Matushkina, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Aleksandar Daskalović, Simon Knežević, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Marko Maksimović, Andrej Nedić, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Vuk Rađenović, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Vuk Rađenović, Simon Knežević, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Anđelija Marković, Petar Đukić, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Aleksandar Daskalović, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Marko Nikolić, Marko Maksimović, Andrej Nedić, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Mariia Masiianskaia, Marija Masianskaja, Milica Popovski, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Aleksandra Stevanović, Lana Petković, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Vuk Rađenović, PECIN MEMORIJAL 2020, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour

⌛ 2.10.2020. 10.03 h

Српски тенисери Милица Поповски, Марко Николић и Вук Рађеновић пласирали су се у финале сингла на PECINOM MEMORIJALU. Честитамо!

Анђелија Марковић је нажалост изгубила у полуфиналу од Рускиње Кире Матушкине 3-6 1-6. Марко Николић је у полуфиналу победио Александра Даскаловића 4-6 6-1 6-3, а Вук Рађеновић је савладао Симона Кнежевића из Црне Горе 6-4 6-3.

Данас ће у финалу у 11 часова Милица Поповски играти против Рускиње Кире Матушкине, а у српском финалу мегдан ће поделити Вук Рађеновић и Марко Николић. Срећно нашим тенисерима!

Победници у дублу су српски тенисери Марко Максимовић и Андреј Недић из Босне и Херцеговине, који су финалу победили Вука Рађеновића и Симона Кнежевића из Црне Горе 6-2 6-4. Честитамо!

У конкуренцији девојчица победнице у дублу су Српкиња Анђелија Марковић и Рускиња Кира Матушкина, које су у финалу победиле српске тенисерке Александру Стевановић и Лану Петковић 3-6 6-3 10-5. Браво!


Петар Петков Пеца је био дугогодишњи спортски радник у Панчеву и спортски новинар. Старије генерације га боље познају. Био је повезан са тениским клубом Динамо који је тада имао седиште у Народној башти (велики парк у Панчеву), и кроз ту сарадњу је овај турнир добио име.⌛ 30.9.2020. 17.00 h

У полуфинале сингла на PECINOM MEMORIJALU су се за сада пласирали српски тенисери Милица Поповски, Вук Рађеновић, Марко Николић, Александар Даскаловић и Анђелија Марковић. Честитамо!

Милица Поповски је у четвртфиналу победила Милицу Василики Милосављевић 6-3 6-0 и сутра ће играти против 1. носитељке, Рускиње Марије Масианскаје. Вук Рађеновић је победио Андреја Недића из Босне и Херцеговине 6-1 6-4, а Александар Даскаловић је после преокрета савладао Милана Цветковића 2-6 7-5 6-3. Анђелија Марковић је победила Анастасију Арсић 5-7 6-3 6-1, а Марко Николић је после преокрета победио Вању Петрова 4-6 7-5 6-0.

У четвртфиналу је Тара Михаљевић изгубила од Рускиње Марије Масианскаје 5-7 3-6, док је Александра Стевановић изгубила од Рускиње Кире Матушкине 1-6 2-6. Никола Лулић је изгубио од Симона Кнежевића из Црне Горе 5-7 2-6.

О резултатима у дублу известићемо касније поподне.


Прошлогодишњи победници су били Италијан Николо Деси и Румунка Анка Алексија Тодони. Победници 2018. године су Хрватица Антониа Ружић и Бугарин Петр Нестеров, а српски тенисери Стефан Поповић и Анђела Лопичић су играли у полуфиналу. Године 2017. су тријумфовали су Мађарица Зита Ковач и Румун Нини Габријел Дика, док је Српкиња Анђела Јоцовић играла у финалу, а Емилија Којчић и Хамад Међедовић у полуфиналу. 2016. године победници су били Мађарица Река Задори и Аустријанац Лукаш Крајнер, а Српкиња Анђела Скробоња играла је у финалу. Године 2015. турнир су освојили најперспективнији српски јуниори Олга Даниловић и Марко Миладиновић.

 • Anca Alexia Todoni, Floriana Popovici, Mladen Vuković, PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour
 • Niccolo Dessi, Alen Bill, Mladen Vuković, PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour
 • Antonia Ružić, Ralitsa Alexandrova, Petr Nesterov, Maxim Khorozov, Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour
 • Anđela Jocović, Pecin memorijal 2017 Pančevo Srbija, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Anđela Skrobonja, Reka Zadori, Pecin memorijal 2016 Pančevo, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior Tour
 • Marko Miladinović, Olga Danilović, Ivan Petković, Pancevo Open 2015, Pecin memorijal, Tennis Europe U16

⌛ 30.9.2020. 15.38 h

Резултати, сингл:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *