Опарница, Стевановић, Ивановић и Цветковић одлични на Skopje Open 2021 U14 у Скопљу

Међународни турнир 3. категорије Skopje Open 2021 U14 за дечаке и девојчице до 14 година одржава се од 20. до 25. септембра 2021. године у главном граду Северне Македоније Скопљу, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Играно је на 6 шљакастих терена у ТК Југ.


⌛ 25.9.2021. 19.18 h

Српска тенисерка Александра Стевановић освојила је титулу у синглу на турниру у Скопљу, савладавши у финалу Рускињу Еву Хрусталеву 6-3 6-1 и не изгубивши ниједан сет на турниру. Честитамо!

Подсетимо, Гала Ивановић и Алекса Опарница освојили су 3. место на турниру, а Анастасија Цветковић је освојила 2. место у дублу.

Код дечака је тријумфовао Казастанац Артјом Сидоров, који је у финалу победио Грка Андреаса Месиса 6-3 6-0.

Александри је ово 3 ETA титула до 14 година ове године, а освојила је још 2 титуле на турнирима до 16 година. Прошле недеље је победила на турниру ALOE VERA ALBANIA CUP TE U16 у Тирани, а пре две недеље је тријумфовала на турниру Peja Open 2021 у Пећи, а ове године је победила на ETA U14 турниру ČAČAK OPEN 2021 у синглу и на BOŽIĆNOM TURNIRU U14 у Београду у дублу, а на турниру ZENICA OPEN 2021 у Зеници играла је у финалу дубла.


Детаљније Опарница, Стевановић, Ивановић и Цветковић одлични на Skopje Open 2021 U14 у Скопљу


⌛ 24.9.2021. 11.43 h

Српски тенисери Алекса Опарница, Александра Стевановић, Гала Ивановић и Анастасија Цветковић остварили су одличан резултат на турниру у Скопљу: Алекса је освојио 3. место, Александра и Гала играју једна против друге за пласман у финале сингла, а Анастасија Цветковић је освојила 2. место у дублу. У четвртфиналу сингла су заустављене Миа Милисављевић, Маша Јанковић и Анастасија Цветковић. Честитамо!

Алекса Опарница је био 5. носилац на турниру у Скопљу, а у полуфиналу је данас изгубио од 2. носиоца, Казахстанца Артјома Сидорова 4-6 1-6.

Анастасија Цветковић и Македонка Катја Ивановска изгубиле су у финалу дубла од грчко-бугарског пара Чатзиаврам/Иванова 2-6 3-6. Алекса Опарница и Скенер Катана из Црне Горе су у полуфиналу дубла изгубили од Казахстанаца Шакена и Сидорова 3-6 2-6, док су Огњен Миленовић и Македонац Александар Трифуновски изгубили од Грка Месиса и Скаса 4-6 3-6. Страхиња Албијанић и Лазар Луковић играли су у четвртфиналу дубла.


Код дечака ће у финалу дубла играти Казахстанци Шакен и Сидоров против Грка Месиса и Сакаса.

Од осталих српских тенисера најуспешнији су били Ленка Вуксановић, Елена Милутиновић, Урош Живковић и Огњен Миленовић, који су завршили такмичење у 3. колу сингла.


Резултати у синглу до полуфинала:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *