Ognjen Jovanović, Aleksandar Marković, Nikola Protić, Sofija Trkulja, Srđan Jovanović, Teniski klub Premium Beograd, TK Premium Beograd, Premium tenis Beograd

Представљамо тренерски тим ТК Премиум

Београдски Tениски клуб Премиум постоји већ 5 година, и за то време је успоставио организацију рада којој могу да позавиде и знатно старији и већи клубови. Управо о организацији рада у клубу и о тренерском саставу клуба са Вождовца, разговарали смо са тренерима и водећим људима ТК Премиум.

У петак 15. јануара 2021. године смо снимили преподневни тренинг такмичара ТК Премиум, на теренима ТК Вождовац на Бањици.

Том приликом разговарали смо са главним тренером Огњеном Јовановићем, тренером Александром Марковићем, спортским психологом Софијом Тркуљом, кондиционим тренером Николом Протићем и менаџером клуба Срђаном Јовановићем.


Детаљније Представљамо тренерски тим ТК Премиум

Главни тренер у ТК Премиум Огњен Јовановић рекао нам је да је клуб током 2020. године прилагодио начин рада отежавајућим околностима у вези са вирусом корона и да се трудио да деца тренирају у мањим групама. Било је много промена у календару такмичења, па су припреме такмичара прилагођаване тим променама. У клубу није било заражених играча, и радило се пуном паром. Тренер Огњен Јовановић рекао је да у ТК Премиум тренирају деца узраста од 8-9 година па до већ успешних јуниора, и објаснио је како је у клубу организован рад по узрастима. Што се тиче наредне сезоне, Огњен Јовановић нам је рекао да у првом реду очекује добро здравље свих играча, а затим и добре резултате.


Тренер у ТК Премиум Александар Марковић објаснио је како је у клубу организован рад са млађим такмичарима, као и на које елементе рада се ставља нагласак током рада са млађим такмичарима у зимској сезони.


Спортски психолог Софија Тркуља од прошлог лета је чланица стручног штаба ТК Премиум. Током прошле године радила је са тенисерима само индивидуално, због забране већих окупљања, али се нада да ће ове године почети да организује и групне едукативне радионице о менталној припреми. Софија Тркуља сматра да је најбоље да се родитељи такмичара обрате за помоћ у менталној припреми за такмичење на време, а не тек када настану озбиљни проблеми. То може бити узраст од 12-13 година, али то није универзално за сву децу.


Ognjen Jovanović, Aleksandar Marković, Nikola Protić, Sofija Trkulja, Srđan Jovanović, Teniski klub Premium Beograd, TK Premium Beograd, Premium tenis Beograd

Кондициони тренер ТК Премиум Никола Протић објаснио је како су организовани кондициони тренинзи током зимске сезоне, и какви су услови за тренирање. Прекиди у календару турнира узроковани тешком епидемиолошком ситуацијом реметили су планове у раду на кондиционој припреми тенисера током претходне сезоне, али је кондициони тренер успео да прилагоди начин рада свим тим променама.


Tina Miletić, Andrea Pratljačić, Jovana Uzelac, Aleksandar Marković, Teniski klub Premium Beograd, TK Premium Beograd, Premium tenis Beograd

Менаџер ТК Премиум Срђан Јовановић рекао нам је да је клуб постоји 5 година и да је у том период успео да унапреди организацију, тако да је она сада на нивоу европских академија. Ради се врло стручно, сви тренери су на високом нивоу едукације. На основу тестирања праве се хомогене групе, које су врло мале, а деца у групама раде под будним оком искусних и лиценцираних тренера. Клуб успева да од ограниченог броја деце која дођу у школу тениса, у великом проценту направи такмичаре.

Сви чланови стручног штаба ТК Премиум имају високу стручну спрему. Постоји систем рада у клубу, и за свако дете у разговору са родитељима постављају се циљеви и план рада. Део деце усмерава се према такмичарском тенису, а доста деце оде на колеџ у САД.

Срђан Јовановић сматра да стручни људи у српском тенису морају да седну и направе стручну анализу шта је све довело до пада броја деце у тенису, и како зауставити тај пад и преокренути тренд.

„Прва ствар је направити национални консензус у смислу школе тениса. Морамо да имамо брошуре, правилник, нешто испод чега не можемо да идемо, и да тренери раде по том принципу да све буде обједињена школа тениса.“

Треба искористити успехе српских тенисера и утемељити српску школу тениса.

„У земљама које суверено владају тенисом деценијама, најбољи тренери, настручнији и најискуснији,  раде са најмлађом децом. Да не би дошло до грешака у том најранијем узрасту, да би деца остајала у својим клубовима и у тенису.“

Срђан Јовановић нада се да ће клуб успети да у 2021. години подигне рад на још виши ниво, да се тренери посвећују деци што више, да деца имају што више сати на терену и да учествују на такмичењима.

Придружујемо се његовим жељама, и желимо пуно успеха такмичарима ТК Премиум у 2021. години, и да се настави одлична сарадња нашег сајта са овим београдским клубом!

Разговоре водио уредник сајта Ненад БукарицаЈедно мишљење на „Представљамо тренерски тим ТК Премиум“

  1. Bravo za ljude iz teniskog kluba premium. Odlicna ekipa, dobri strucnjaci i odlicni ljudi. Ako ovako nastavi, Ognjen ce u bliskoj buducnosti biti velika trenerska zvezda…Aca je takodje sjajan trener, njih dvojica su fantastican trenerski tim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Једно мишљење на „Представљамо тренерски тим ТК Премиум“

  1. Bravo za ljude iz teniskog kluba premium. Odlicna ekipa, dobri strucnjaci i odlicni ljudi. Ako ovako nastavi, Ognjen ce u bliskoj buducnosti biti velika trenerska zvezda…Aca je takodje sjajan trener, njih dvojica su fantastican trenerski tim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *