Pavle Stojiljković, Minja Živković, Tea Kovačević, 37. Memorijal Slavoj Greblo U12 Vrsar Hrvatska, Tennis Europe Junior Tour

Теа Ковачевић, Павле Стојиљковић и Миња Живковић заблистали на ETA U12 Memorijalu Slavoj Greblo у Врсару

У Врсару у Хрватској (Истра), у Тениском центру Петалон, од 19. до 26. марта 2022. године одржан је 37. Memorijal Slavoj Greblo, међународни тениски турнир 1. категорије за девојчице и дечаке до 12 година. Турнир је одржан у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Играно је на отвореном, на 10 шљакастих терена.

Шампионка Босне и Херцеговине Теа Ковачевић освојила је титулу у синглу, док су финалисти Дворанског првенства Србије до 12 година Миња Живковић и Павле Стојиљковић тријумфовали у дублу на јаком турниру у Врсару. Такође, Павле Стојиљковић је освојио титулу на утешном турниру, а Миња Живковић је играо у четвртфиналу сингла. Честитамо!

Теа Ковачевић је у финалу победила Словакињу Викторију Новакову 6-4 6-2, и тако освојила прву Tennis Europe титулу! Занимљиво да је то 1. титула за неку тенисерку из Босне и Херцеговине на Tennis Europe турнирима у конкуренцији до 12 година!

Миња Живковић и Павле Стојиљковић су у финалу дубла победили румунско-италијански пар Арцип/Чичинели 6-3 7-5, а на читавом турниру нису изгубили ниједан сет!

У финалу утешног турнира вицешампион Србије Павле Стојиљковић је победио Немца Максимилијана Лангута 4-1 4-2.

Првак Србије Миња Живковић је у четвртфиналу сингла изгубио од Словака Јураја Ковачика 1-6 3-6, док је Павле Стојиљковић у 1. колу сингла изгубио од првака Хрватске Ренеа Бертоша 6-3 5-7 2-6.

Српска тенисерка Марија Ђукић и Македонка Сара Митевска играле су у полуфиналу дубла, у којем су изгубиле од каснијих победница, Румунки Ферестеан и Олариу 1-6 1-6.


Детаљније Теа Ковачевић, Павле Стојиљковић и Миња Живковић заблистали на ETA U12 Memorijalu Slavoj Greblo у Врсару

Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy Belgrade

У конкуренцији дечака тријумфовао је Словак Ричард Крижан.

Павлу Стојиљковићу и Мињи Живковићу ово је прва Tennis Europe титула у дублу, а Павле је прошле године у играо у финалу PROKUPLJE OPEN 2021.Прочитајте извештај са 36. Меморијала Славој Гребло 2021. године, када је српска тенисерка Анастасија Чоловић играла у полуфиналу сингла и у финалу дубла. Ево извештаја са 35. Меморијала 2019. године, када је шампион Србије Огњен Милић освојио титулу, што је била његова прва ETA титула, а вицешампион Србије Вук Крушчић је освојио треће место. Погледајте извештај са турнира 2018. године. Године 2017. су тријумфовали српска тенисерка Дарја Шувирђонкова и Хрват Дино Прижмић. Победници 2016. године су били Дино Прижмић (Хрватска) и Катерина Димитрова (Бугарска), док је Српкиња Леа Рупњак играла у полуфиналу. Погледајте извештај са турнира 2016. године. Победници 2015. године су били Лео Ракин (Француска) и Ноа Крзнарић (Хрватска). Наш Стефан Поповић је те године играо изванредно, и после велике борбе изгубио у финалу. Погледајте извештај са турнира 2015. године.Резултати:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.