Marko Jovanović

Портрет Марка Јовановића

Марко Јовановић (TK Marina OASA, 2003. годиште) је финалиста Купа Србије, турнира I категорије за дечаке до 12 година, одржаног у ТК Олимп. Овом успеху претходили су турнири на којима је Марко потврдио да му је место међу најбољима у својој генерацији (3. место на ранг листи ТСС-а): био је полуфиналиста на Дворанском првенству Србије, турниру А категорије у ТК 3D у Суботици, на Првенству Београда, турниру B категорије у ТК Ђукић, на турниру I категорије ОП Суботице у ТК Спартак и на турнирима II категорије ОП Панчева у ТК Младост и ОП Београда у Рекет клубу. Победнички пехар је прошле године подигао на турниру III категорије на ОП Београда у ТК Privilege.

Да је реч о веома перспективном малом тенисеру, било је јасно још 2013. године када је Марко, иначе веома успешну сезону у конкуренцији до 10 година, заокружио освајањем трећег места на Мастерсу у Сопоту и финалом на Купу Србије 10s у ТК Zlatibor Springs на Златибору!

 

Marko Jovanović Детаљније Портрет Марка Јовановића

 

Znak pitanjaМарко, Мали играчи ти честитају на одличним резултатима! Када си почео да тренираш тенис, и да ли си тада размишљао о још неком спорту?

Хвала на честиткама :). Још пре школе волео сам да пратим спорт, ишао сам са татом на утакмице, а тенис сам почео да тренирам са непуних 5 година. Осим тениса, волим да играм кошарку и фудбал, а и остале спортове често пратим и навијам…

 

Marko Jovanović
Марко кад је био мали

 

 

Znak pitanjaТвој матични клуб Marina OASA у Гроцкој одликује се фантастичним окружењем, прелепим погледом на Дунав и теренима са тврдом подлогом „Supersoft W.S”. Са ким најчешће спарингујеш на тим теренима?

По лепом времену током лета понекад играм са својим другарима Стефаном, Салетом, Вељом, Михајлом, Огијем…

 

Marko Jovanović
На турниру у ТК Marina Oasa

 

 

Znak pitanjaДа ли би нам представио свог тренера, који је најзаслужнији за твој напредак и самопоуздање?

Мој тренер је Стефан Солунац. Осим тениса, Стефан се активно бави и успешно такмичи у „Crossfit-у“, једној веома захтевној спортској дисциплини, тако да и од својих такмичара очекује максималну физичку спремност и ангажованост.

 

Marko Jovanović
Марко са својим тренером Стефаном Солунцем

 

 

Znak pitanjaКолико радиш са тренером на кондицији и како изгледа један кондициони тренинг?

На кондициони тренинг идем 3 пута недељно. Код тренера Владе кондициони тренинг почиње загревањем, затим се раде вежбе снаге, координације и моторике и на крају истезање. До сада нисмо вежбали са теговима нити на справама, већ само користимо сопствену тежину, а од реквизита лопте, мердевине, чуњеве и сл.

 

Marko Jovanović
Покажи траг! 🙂
Lemon Bowl 2013

 

 

Znak pitanjaДа ли имаш неку посебну припрему пред турнир? При томе не мислимо да ређање бочица са водом или обување истих чарапа :), него на дисање, концентрацију и сл.

Не, још увек.

 

Marko Jovanović

 

Znak pitanjaШта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би поправио или променио у својој игри?

Мислим да је борбеност моја највећа врлина, а требало би више да радим на достизању смирености у игри и начину завршавања поена.

 

Marko Jovanović

 

Znak pitanjaКолико ти значи подршка родитеља током турнира, посебно кад мораш да путујеш у неки други град или државу?

До сада сам на све турнире ишао са родитељима, тако да сам навикао на њихову подршку.

 

Marko Jovanović
Na Smrikwa Bowlu

 

 

Znak pitanjaКоју тениску опрему користиш?

За тениску опрему ме спонзорише Babolat, а патике, тренерке, дресове и осталу опрему често волим да мењам.

 

Marko Jovanović

 

Znak pitanjaКако си се снашао у петом разреду и да ли успеваш да ускладиш обавезе у школи са тренинзима, фејсбуком и дружењем?

У школи је ОК, успевам да ускладим школске обавезе и спорт, наставници имају разумевања за одсуствовања из школе током турнира, а проналазим и довољно времена за фејсбук и дружења.

 

Marko Jovanović
На ОП Суботице

 

Znak pitanjaКакви су ти планови за предстојећу сезону?

Желео бих да одиграм што више квалитетних турнира у мојој категорији, посебно у иностранству, и да се опробам на турнирима са старијим играчима.

 

Marko Jovanović

 

Znak pitanjaИ за крај: шта је потребно да се добро одигра пасинг-шот и који професионални тенисер га најбоље изводи?

Мени је најважније да пратим кретање и положај противника. Највише ми се допада како то изводи Рафа.

 

ПОЗДРАВ МАЛИМ ИГРАЧИМА!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *